Marmaray'a dev otopark

İSPARK, İstanbullular'ın Marmaray'ı kullanarak, kent trafiğindeki araç yükünü azaltması için Kazlıçeşme ve Kozyatağı'na, bin 500 araçlık iki otopark yapacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) yaptığı yazılı açıklamada; İstanbul trafiğindeki araç yükünü büyük ölçüde azaltması beklenen Marmaray Projesi'ne entegre yeni otoparkların yapılacağını bildirdi.

Kent genelinde toplu taşıma istasyonlarına yakın noktalarda “Park Et Devam Et” otoparklarını hizmete açan İSPARK, Marmaray hattına yakın noktalarda da yeni otoparklar yapacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalışma yürüten İSPARK Kazlıçeşme’ye ve Kozyatağı'na bin 500'er araçlık olmak üzere, toplam 3 bin araçlık otopark yapmak için çalışma başlattı.

Yapılacak otoparklar ile vatandaşların Marmaray'ı kullanmaları teşvik edilecek. Kazlıçeşme ve Kozyatağı otoparkına aracını bırakan sürücü, rahatlıkla Anadolu ve Avrupa Yakası'nda Marmaray'ı kullanarak yolculuk yapabilecek. Ayrıca metrobüs ve diğer metro aktarma merkezlerini de kullanarak, farklı ulaşım seceneklerini rahatlıkla tercih edebilecek. 

Kozyatağı'nda aracını park eden sürücülerin Kartal-Kadıköy Metrosu ile Ayrılıkçeşme'ye ulaşması, buradan Marmaray'a aktarma yaparak yoluna devam etmesi hedefleniyor.

'PARK ET DEVAM ET'

İSPARK'ın, "Park Et Devam Et" otoparkları yaygınlaşıyor..

Trafik yoğunluğunun azaltılmasına önemli derecede katkı sağlayan projeyi Türkiye'de ilk olarak uygulayan İBB iştiraki İSPARK, otopark kapasitesini artırmaya devam ediyor.

Her gün yaklaşık 100 kilometrelik araç konvoyunun trafikten çekilmesini sağlayan proje, kent genelinde trafiğin yoğun olduğu 32 noktada 10 bin araç kapasitesiyle vatandaşlara hizmet veriyor. Yakın zamanda 422 araçlık Sarıyer Hacıosman metro yer altı  otoparkının da açılmasıyla, 30 noktada hizmet verilecek.

Toplu taşıma istasyonlarına yakın noktalarda düşük ücretli otopark uygulaması olan 'Park et Devam Et' sisteminden yılda yaklaşık 3 milyon 500 bin kişi yararlanıyor.

Editör: TE Bilişim