Marmaray 180 gün sonra tamam


Yer altındaki 3 istasyondan biri olan Yenikapı'da çalışmaların yüzde 90'ı tamamlandı. Asrın projesinin 29 Ekim'de bitirilmesi planlanıyor

Asrın projesi Marmaray'da son 180 gün İstanbul ulaşımının yeni kesişim noktası olacak Yenikapı'da, Marmaray İstasyonu'nda çalışmalar yüzde 90 oranında tamamlandı. İki kıtayı birbirine bağlayan asrın projesi Marmaray'ın 29 Ekim'de hizmete girmesi için hummalı bir çalışma yürütülüyor.

METROYLA ENTEGRE 

Gebze ve Halkalı arasındaki toplam 76.3 kilometrelik seyahatin süresini 105 dakikaya indirecek Marmaray'da, yüzeyde 37, yer altında ise 3 istasyon bulunuyor. Yer altındaki istasyonlar Üsküdar, Yenikapı ve Sirkeci'de.

Çalışmaların en yoğun olduğu noktalardan biri Yenikapı İstasyonu. İstanbul Metrosu'nun Taksim-Yenikapı ve Yenikapı-Havalimanı hatlarıyla entegre olacak bir aktarma merkezi olarak tasarlanan Yenikapı'da, Marmaray İstasyonu yüzde 90 oranında tamamlandı. İstasyonun çatı kaplama, yürüyen merdiven, yer döşeme, yangın sistemleri hazır.

Havalandırma sistemi, asansör çalışmaları sürdürülüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin istasyonun hemen yanındaki İstanbul Metrosu çalışmaları da hızla devam ediyor. Deniz seviyesinden 13 metre aşağıda olan yolcu peronunda, 3 asansör, 17 adet yürüyen merdiven yer alıyor. İstanbul metrosuna bağlantı koridorlarının da yer alacağı istasyon saatte 75 bin yolcuya hizmet verecek.

Editör: TE Bilişim