Balıkesir'in Marmara Adası ilçesini vuran selin havadan görüntüleri, felaketin boyutlarını gözler önüne serdi.
 
Dün gece yarısından itibaren bastıran kuvvetli yağış sonucu, Marmara Adası ve ilçeye bağlı ünlü turizm beldesi Avşa Adası sel sularına teslim oldu. İlçede çok sayıda ev ve iş yerini su basarken, yine birçok ev ve iş yeri selin getirdiği çamur ve topraklarla doldu. Yaşanan felaketin maddi boyutunun çok yüksek olduğu belirtilirken, can kaybının yaşanmadığı öğrenildi. Ulaşımın sadece gemiyle yapılabildiği Marmara Adası'nda vatandaşların anlık yiyecek ihtiyaçları için Türk Kızılayı Balıkesir Şubesi'nden ilk etapta 2 bin kişilik kumanya ve 4 bin ekmek gönderildi. Akşam saatlerinde ise Marmara Adası'na Kızılay tarafından bir kamyon ile 125 gıda kolisi gönderildi.
 
Marmara Adası'ndaki sıkıntının boyutları, Bursa Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından kaldırılan askeri helikopterden çekilen görüntü ve fotoğraflar ile ortaya çıktı. İlçenin yerleşim merkezi ve kıyı bölgelerinin daha çok sel sularından etkilendiği, birçok ev ve iş yeri ile araçların suya gömüldüğü görüldü. İlçe merkezindeki yolların da büyük zarar gördüğü belirlendi.

Öte yandan, Bursa Jandarma Bölge Komutanlığının kaldırdığı askeri helikopterle il merkezine gelen Vali Ahmet Turhan, İl Jandarma Komutan Vekili Albay İlker Temel ve bazı yetkilileri alıp Marmara Adası'na uçtu. Adaya inen Vali Ahmet Turhan, ilçede incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı ve vatandaşlarla görüşüp sıkıntıları dinledi. Bölgede yaşanan sel felaketi ve sonuçlarıyla ilgili Başbakanlığa bilgi verildiği öğrenildi. 
 
Felaketin yol açtığı hasarın tespiti için başlatılan çalışmalar da devam ediyor.
Editör: TE Bilişim