Marmara Şiddetli Lodosa Teslim Oldu

Marmara ve Ege Denizin'deki şiddetli lodos nedeniyle deniz ulaşımı aksıyor.


Marmara ve Ege'de şiddetli lodos etkili oluyor. Deniz ulaşımı aksıyor. İstanbul Boğazı'nda bir motoru arızalanan bir vapur, başka bir vapurun yardımıyla iskeleye yanaştırıldı.

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'den (İDO) alınan bilgiye göre, saat 09.15'te Kadıköy-Beşiktaş seferini gerçekleştirmek üzere hareket eden ve yaklaşık 250 yolcusu bulunan "Mustafa Aydoğdu" isimli vapurun 2 motorundan biri, Beşiktaş İskelesi'ne yanaşacağı sırada arızalandı.

Bu sırada "Adem Yavuz" isimli vapur, arızalı vapura sırtını vererek yaptığı destekle kısa süreli bir gecikmeyle vapuru iskeleye yanaştırdı.

İskeleye yanaştırılan "Mustafa Aydoğdu" adlı vapurun arızalanan motoru, yeniden çalıştırıldı.

İstanbul'da Bostancı-Kadıköy-Yenikapı-Bakırköy deniz otobüsü seferiyle Kartal-Yalova seferleri lodos yüzünden iptal edildi.

Yenikapı-Yalova ve Pendi-Yalova arasındaki hızlı feribot seferleri de yapılamıyor. Şehir hatları vapur seferleri de aksıyor.

Çanakkale:

Çanakkale Boğazı'nda zaman zaman etkisini artıran lodos, deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor.

Saatteki hızı 50-60 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle, Gelibolu-Lapseki araba vapuru seferleri geçici olarak durduruldu.

Yetkililer, Geyikli-Bozcaada ve Kabatepe-Gökçeada seferlerinin gecikmeli olarak yapıldığını, Çanakkale-Eceabat seferlerinde ise sorun yaşanmadığını kaydetti.

Editör: TE Bilişim