Marmara Denizi iki genci vermiyor 

TEKİRDAĞ'ın Marmara Ereğlisi İlçesi'nde lastik botla denize açılan iki gençten biri olan 19 yaşındaki Murat Akan, bir hafta geçmesine rağmen hala bulunamadı. Kumbağ Beldesi'nde denize yüzmek için giren ve kaybolan 18 yaşındaki Ferdi Karagöz de 10 gündür bulanamadı.

Marmara Ereğlisi'nde inşaatlarda çalışan 23 yaşındaki Elvan Doğan ile dayısının oğlu Murat Akan, bir hafta önce botla denize açıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından üç gün sonra Elvan Doğan Kumbağ sahilinin 30 metre açığında botun içinde donmuş olarak bulunmasına rağmen, Murat Akan'dan haber alınmadı. Oğullarının bulunmasını bekleyen Akan ailesinin endişeli bekleyişi sürüyor. İnşaat işçiliği yapan Murat Akan'ın askerliğini yapmak üzere birliğine teslim olmak için işlemlerini tamamladığı öğrenildi.

FABRİKA İŞÇİSİ FERDİ DE 10 GÜNDÜR KAYIP

16 Ağustos Pazar günü ise Muratlı İlçesi'nde bir fabrikada işçi olarak çalışan Ferdi Karagöz ve 18 yaşındaki amcasının oğlu Süleyman Karagöz yüzmek için Kumbağ Beldesi'ndeki halk plajına geldi. Ailesinden izin alan iki kuzen yüzme bilmedikleri halde denizde açıldı. Denizde ilerleyen Süleyman Karagöz suyun derinleştiğini fark ederek geri döndü. Sahilden uzaklaşan Ferdi Karagöz dalgalarında etkisi ile bir süre sonra gözden kayboldu. İstanbul Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan gelen 7 kişilik arama-kurtarma ekibi Karagöz'ü bulmak için 10 gündür çalışma yapıyor.

Denizin dalgalı olmasının arama çalışmalarını zorlaştırdığını belirten görevliler, Karagöz'ün cesedinin karaya vurmasını beklediklerini söyledi. Kayıp gencin annesi Saliha Karagöz ve babası Ahmet Karagöz gözü yaşlı bir şekilde çocuklarının bulunmasını bekliyor.

Editör: TE Bilişim