MARDAŞ, KIRAN ve CHEMFLEET  Dokuz Eylül 16. Kış Kariyer Günleri’ndeydi

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin hazırladığı ve bu yıl 16. sı düzenlenen Kariyer Günleri’nin 15 Aralık 2011 günü gerçekleştirilen oturumlarındaki konukları MARDAŞ, KIRAN ve CHEMFLEET  oldu.

Sabah oturumunda MARDAŞ adına Personel Müdürü Şenol KULAKÇEKEN ve Güverte Enspektörü Kpt. Kutlay İLERİ konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Konuşmasına MARDAŞ bünyesindeki gemileri tanıtarak başlayan KULAKÇEKEN 2012 de yürürlüğe girmesi planlanan MLC konvansiyonuna hazır olduklarını vurguladı. Soru - cevap bölümünde öğrencilerin sorularını cevaplayan Kpt. İLERİ okul sıralarındaki eğitimin çok önemli olduğunu ve iyi bir zabit olmak için öğrencilerin her konuda kendilerini geliştirmeleri gerektiğini vurguladı. Konuşmacılar şirket olarak gerek gemilerdeki gerekse karadaki personelin kendilerini geliştirmeleri ve sürekli gelişim gösteren denizcilik sektörüne uyum sağlamaları için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek toplantıyı sonlandırdılar.
 
Toplantı sonunda MARDAŞ Personel Müdürü Şenol KULAKÇEKEN ve Güverte Enspektörü Kpt. Kutlay İLERİ’ye Denizcilik Fakültesi Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği 3. sınıf öğrencileri Mesut ŞAHİN ve Selim DURMAK tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.

14 Aralık 2011 günü gerçekleştirilen öğlen oturumda KIRAN Denizcilik adına Personel Müdürü Kpt. Aşkı ÇELİK, Kpt. Rafet SAYGIN ve Kpt. Merter YAVAŞ konuşmalarını yaptılar. Konuşmalarına gemilerini ve şirket politikalarını anlatarak başlayan Kpt. ÇELİK daha sonra filolarındaki büyük gemilerle küçük gemiler arasındaki farkları anlatarak konuşmasına devam etti. DEÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Kpt. SAYGIN ve Kpt. YAVAŞ  şirket gemilerindeki ortamları, sefer bölgelerini ve gemilerde yaşadıkları deneyimleri anlattılar. Dokuz Eylül Üniversite’sinin KIRAN Denizcilikteki yerinin bambaşka olduğunu vurgulayan Kpt. ÇELİK konuşmasını sonlandırırken Kariyer Günleri’nde olmaktan dolayı çok büyük mutluluk yaşadığını dile getirdi.

Toplantı sonunda KIRAN Denizcilik Personel Müdürü Kpt. Aşkı ÇELİK, Kpt. Rafet SAYGIN ve Kpt. Merter YAVAŞ’a Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Fatih BAŞKAN, 3. sınıf öğrencileri Emir GÜL ve Veli GARBİOĞLU tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.

 14 Aralık 2011 günü gerçekleştirilen son oturumda CHEMFLEET Denizcilik adına Personel Müdürü Kpt. Özgür SARIOĞLU ve Personel Müdür Yardımcısı Kpt. Sait Barış ERBAŞ konuşmalarını yaptılar. Şirket olarak farklı armatörlerin gemilerini işlettiklerini  vurgulayarak söze başlayan Kpt. SARIOĞLU bu nedenle gemilerinde yaşanan farklılıklardan bahsetti. Soru-cevap bölümünde stajyer politikalarını ve yeni zabit alımlarındaki kriterleri  açıklayan Kpt. ERBAŞ daha sonra kimyasal tanker sektörünün her gün farklılıklar gösterdiğini ve bu sektörde çalışacak öğrencilerin yeniliğe açık olması gerektiğini vurgulayarak toplantıyı sonlandırdı.

Toplantı sonunda CHEMFLEET Denizcilik Personel Müdürü Kpt. Özgür SARIOĞLU  ve Personel Müdür Yardımcısı Kpt. Sait Barış ERBAŞ’a Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği 3. sınıf öğrencileri Sezer ÖNEY ve Güray OĞUR tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.

Editör: TE Bilişim