15. geleneksel kariyer günleri MARDAŞ(Mardeniz-Kardeniz Group of Companies) ‘in katılımlarıyla hız kesmeden devam ediyor. MARDAŞ Holding’i temsilen personel müdürü Şenol KULAKÇEKEN, Güverte enspektörü Kutay İLERİ ve Teknik Müdür  Ergül NEROĞLU katıldılar.Şirket tanıtım filmiyle başlayan konferans, şirket hakkındaki bilgilendirmelerle devam etti.
 
Bünyesinde 7 gemi bulunduran Mardaş, Ambarlı Liman Tesisleri içinde bugün hizmet verdiği iskele ve terminal sahasında, 1991 tarihinde kurulmuş olup liman işletmeciliği, gemi acenteliği, gemi armatörlüğü ve gemi işletmeciliği ile brokerlik dallarında, tecrübeli ekibiyle birlikte profesyonel hizmet veren büyük bir denizcilik firmasıdır. Kısaca özgeçmiş ve grup şirketleri hakkında bilgilendirmenin ardından stajyer alımı ve kalite politikalarına değinildi.
 
Personelin denizcilik sektörünün şartları el verdiği sürece kontrat bitimlerinde gemiden çekilebildiğini ve gemilerin olması gereken koşullar altında çalıştıklarını belirttiler. Kpt. Kutay ileri deniz tecrübesini gerektiği kadar yerine getirip denizcilerin yeteneklerini ve
yeterliliklerini zenginleştirmeden karaya geçilmemesi gerektiginden bahsetti. 
 
Konuşmaya öğrencilerin sorularını cevaplayarak devam eden MARDAŞ Holding yönetimi özellikle staj eğitimi konusuna değindi; staj eğitiminin tamamen stajyerin kabiliyet ve isteğine göre değişibildiğinden bahsettikten sonra, stajyere farklı gözle bakıldığını, stajyerin gerekirse gemici ve yağcı gibi gerekirse de zabit gibi çalıştırılabileceğini söyledi.
Editör: TE Bilişim