İTÜ Denizcilik Fakültesi Kariyer Kulübü tarafından bu yıl 13.sü düzenlenen Geleneksel Kariyer Günleri kapsamında dün MARDAŞ Denizcilik ağırlandı.

İTÜ Denizcilik Fakültesi’nde yapılan seminer MARDAŞ Denizcilik’i temsilen K.Şenol KULAKÇEKEN ve H.Kutay İLERİ‘nin katılımlarıyla gerçekleşti.

Seminer Kutay İLERİ ve Şenol KULAKÇEKEN’in sohbetleriyle başladı ve MARDAŞ Denizcilik’in öğrencilere tanıtılmasıyla devam etti.MARDAŞ Denizcilik’in sürekli gelişen bir çizgide olduğunu söyleyen İLERİ filolarının genişletmeye çalıştıklarını ve bunun için 8 yeni gemi şiparişi verildiğini söyledi.

Konuşmaya denizciliğin büyük sorunu olan personel yetersizliği  ağırlığını koydu.Şirketlerinde yeterli eğitimi almış ve bunun yanında denizciliğin örf ve adetlerini bilen personel bulundurmak istediğini belirten İLERİ, bunuda eğitimli denizcilerin şirketlerden uzak kalmaması yoluyla çözülebileceğini ,stajyer alımlarında ise çok iyi bir inceleme ile öğrenci alınacağını ve bunların okullu (YDO) öğrenciler olmasını canı gönülden istediğini belirtti.

Seminerin sonunda MARDAŞ Denizcilik’in İTÜ Denizcilik Fakültesi öğrencilerine armağanı olan 'Gemi Dizel Motorları ve Operasyon 1'  kitaplar dağıtıldı.Öğrencilerin alkışlarıyla son bulan seminerin ardından organize edilen kokteyle katılan şirket temsilcileri burada da öğrencilerin sorularını tüm içtenlikleriye cevaplandırdıktan sonra İTÜ Denizcilik Fakültesi’nden(YDO) ayrılırken birçok  öğrenci tarafından uğurlandı.

İTÜ Denizcilik Fakültesi Kariyer Günleri 2 Aralık 2010 tarihine kadar saygın denizcilik şirketlerinin katılımıyla devam edecek.

Editör: TE Bilişim