Mansimov sıcakta fırsat gördü dondurma üretimine giriyor

Forbes'un en zenginler listesinde 20. sırada yer alan Azeri asıllı işadamı Mansimov, dondurma üretecek

Ağustos ayına damgasını vuran sıcak havalara ramazan da eklenince dondurma satışları patladı, satışlar geçen yıla oranla neredeyse yarı yarıya arttı. Dondurma pazarındaki büyüme sektöre girmek isteyen işadamlarını iştahlandırdı.

200'e yakın gemi ile dünyanın en büyük petrol taşıma filolarından birine sahip olan Türkiye'de otel, havacılık ve inşaat yatırımları bulunan Azeri milyarder Mübariz Mansimov da gıda yatırımı için düğmeye bastı.

Mansimov, Pal Gıda adında şirket kurdu. İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre, 100 bin TL'lik sermaye ile kurulan Pal Gıda dondurma üretecek. Mansimov'un şirketteki ortağı Palmali Group yöneticilerinden Nuray Nurcihan Perker, Pal Gıda'nın gıda alanında Türkiye'deki ilk şirketleri olduğunu söyledi.

Şu anda yatırım aşamasında kesinleşen bir durumun olmadığını belirten Perker, "Pal Gıda yatırım süreci kesinleştiğinde hızlı davranmak anlamında kuruldu. Hazır olmak istedik" dedi.

SÜT FABRİKASİ VAR

Palmali Group'un Yönetim Kurulu Başkanı Mübariz Mansimov'un gıda alanında yalnızca memleketi Azerbaycan'ın Lankeran kentinde yatırımı bulunduğunu hatırlatan Perker, "2008 yılında Azerbaycan'da Pal Süd adı altında bir süt fabrikası kuruldu. 32 milyon dolarlık yatırımla kurulan bu süt fabrikası 600 kişiye doğrudan istihdam yaratıyor" şeklinde konuştu.

PAZAR BÜYÜDÜ STOKLAR TÜKENDİ

Ramazanla birlikte dondurma satışlarının geçen yıla göre neredeyse yarı yarıya arttığını söyleyen Ülker Golf'ün Satış ve Pazarlama Müdürü Özge Güder, sadece ağustosta satışların geçen aya göre yüzde 20 arttığını, stokların tükendiğini belirtti.

Editör: TE Bilişim