Malatya mutfağında yer alan kağıt kebabı, aya köfteli kulak çorbası, etli killor köftesi, geleli kebabı, kayısı tatlısı gibi yemekler lezzet tutkunlarının beğenisine sunuldu. 2 gün boyunca devam edecek tanıtıma ürkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Başkanı Yalçın Manav, Malatya Vali Vekili Bülent Güven ve Malatya İl Basın Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim H. Kılıç katıldı.

Sunum öncesinde bir konuşma yapan Malatya Vali Vekili Bülent Güven, “Malatya çok özel, güzel ve çok zengin çeşitli yemekleriyle Türkiye’nin önemli mutfaklarından bir tanesi. Dünyanın birçok ülkesi ve yerinde birçok lezzeti tatmış bir insan olarak, dünyanın en lezzetli yöresi neresi diyecek olursanız, Antep, Urfa, Maraş, Hatay, Adana, İçel, Diyarbakır ve Malatya’dır. Ama Malatya hak ettiği yerde mi derseniz, evet değil. Çok özel yemekleri var. Yaklaşık 8 aydır Malatya’da görev yapıyorum ve 10 kilo aldım. 92 kiloyla geldim ve şuanda 102 kiloyum. Çok güzel bir mutfağı var. Tek eksiğimiz tanıtım. Bu gibi faaliyetlerin artması gerekiyor, Malatya mutfağının lezzetlerinin bilinmesi açısından. İnşallah bu konuda elimizden gelen her şeyi yapacağız valilik olarak” ifadelerini kullandı.

Malatya İl Basın Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim H. Kılıç ise Malatya mutfağının öneminden bahsederek, davetlileri yemekleri daha yakından görmeleri için Malatya’ya davet etti. Malatya kültürünü sunmaya çalıştıklarını belirten Şef Murat Dağlı da Malatya’dan gelen ustalar ile birlikte sunulan yemekleri hazırladıklarını ve iki gün boyunca da davetlilere ikram edeceklerini söyledi.


Cihan
Kaynak: cha