Malaka Boğazından geçiş paralı oluyor

Malaka Boğazı’na kıyıdaş devletler, Japon Nippon Vakfı’nın öncülüğünde toplanarak Nisan Ayında Malaka ve Singapur Boğazlarından geçen gemilerin ödeyecekleri ücretler için fon oluşturulması konusunda karar aldılar.
Fon, Malaka ve Singapur Boğazında seyir güvenliğini sağlayan seyir yardımcılarının kurulum ve bakım giderlerinin bu boğazları kullanan gemiler tarafından karşılanmasını amaçlıyor.

Bu amaçla kurulacak Seyir Yardımcıları Fonu’nun ilk sekreteryasına ev sahipliği yapacak ilk ülke Malezya olacak. Malezya Ulaştırma Bakanlığı Denizcilik Müsteşarı Abdullah Yusuf Basiron, oy birliği ile fon oturum  başkanlığına seçildi.

Fon, dünyanın trafiği en yoğun suyollarından olan Malaka ve Singapur Boğazlarında yer alan 51 seyir yardımcısının bakım-tutumuna bu boğazları kullanan devletler ve denizcilik endüstrisinin katılımda bulunmasını sağlayacak.

Bu amaçla yapılan ve kıyıdaş ülkeler ile Nippon Vakfı’nınkatıldığı toplantı, Boğazların seyir güvenliği projeleri için uluslar arası fon sağlama adına yapılan ilk toplantı olma özelliğini taşıyor.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim