TMMOB: Mahkeme kararları uygulandı mı?

TÜRKİYE’NİN Pentagon’u olarak bilinen Yeni Başbakanlık inşaatı için mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı aldıran Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Başbakanlık’a özelleştirme mektubu gönderdi.

TMMOB, mektupta Eti Alüminyum, SEKA ve Tüpraş gibi dev özelleştirme işlemleri hakkında bugüne kadar mahkemelerin verdiği iptal kararlarının uygulanıp uygulanmadığını sordu. TMMOB Genel Sekreter Vekili tarafından gönderilen mektupta Eti Alüminyum, Kuşadası ve Çeşme Limanı, SEKA Balıkesir ve Tüpraş’ın hisse devriyle ilgili sorular yer aldı. 

TMMOB DAVA AÇMIŞTI

Mektupta 12 Haziran 2012’de Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararında özelleştirme uygulamaları sonucunda nihai devir sözleşmesi imzalanarak devir ve teslim işlemleri tamamlanmış olan bazı özelleştirme işlemleri hakkında verilen yargı kararlarının uygulanmasına yönelik olarak yapılacak işlemlere ilişkin kararın yürürlüğe konulmasının; Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın yazısı üzerine Bakanlar Kurulu’nca kararlaştırıldığı belirtildi. Söz konusu Bakanlar Kurulu kararı ve eki hakkında TMMOB tarafından dava açıldığı hatırlatılan mektupta.Danıştay’ın da Bakanlar Kurulu kararı hakkında  ‘yürütmenin durdurulmasına’ karar verdiği hatırlatıldı. 

İdari Yargılama Usulü Kanunu ise Danıştay kararlarının icaplarına göre idarenin otuz gün içinde hemen işlem yapması gerektiği kaydedilen mektupta “Danıştay 13. Daire’nin kararı tebliğ tarihinden itibaren Başbakanlıkça 30 gün içerisinde mahkeme kararının yerine getirilmesi için hangi işlemlerin yapıldığının tarafımıza bilgi verilmesini arz ederiz” denildi.

TMMOB, Başbakanlık’a  Kuşadası ve Çeşme Limanı’nın da aralarında olduğu dev ihalelere mahkemelerin verdiği iptal kararlarının uygulanıp uygulanmadığını sordu.

 

Editör: TE Bilişim