Danimarka merkezli deniz taşımacılığı devi AP Moller - Maersk, güçlü talep ve kapasite kıtlığı nedeniyle sıçrayan kazançlar ile tarihindeki en yüksek üç aylık kârını sağladığını bildirdi.

Rekor kârla olağanüstü güçlü bir performans sergiledi!

AP Moller - Maersk CEO'su Søren Skou, konu ile ilgili verdiği demeçte; "AP Moller - Maersk, 2021 yılının ilk çeyreğinde rekor kârla olağanüstü güçlü bir performans sergiledi. Yüksek büyüme ve kârlılık, sektör genelinde yaşanan kuvvetli talepten kaynaklandı. Yaşanan bu güçlü talep, tıkanmaların yanısıra kapasite ve ekipman eksikliğine yol açtı, bu da navlun oranlarını rekor seviyelere çıkardı." dedi.

FAVÖK'ü iki katından fazla artarak 4 milyar oldu!

Maersk'in FAVÖK'ü bir yıl önceki seviyesinin iki katından fazla yükselerek ilk çeyrekte 4 milyar dolara çıktı. Hacimlerin yüzde 6 arttığı, navlun oranlarının yüzde 35 arttığı ve bunker yakıt fiyatlarının düşerek Maersk'in ana segmenti olan konteyner taşımacılığında muazzam bir iyileşme sağladığı belirtildi.

Küresel konteyner talebi yüzde 7 artacak!

Şirketin beklentileri küresel konteyner talebinin, büyük ölçüde ABD'nin Çin mallarına olan talebine bağlı olarak yıl boyunca muhtemelen yüzde 5-7 artacağı yönünde. Kâr fırsatının, lider konteyner taşımacılık şirketi MAERSK'in tüm yıllık FAVÖK beklentisini 13-15 milyar dolar aralığına yükseltmesine yetecek kadar büyük olduğu belirtiliyor.

Editör: TE Bilişim