Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi, öğrencilerine etik değerleri kazandırmak ve onların mesleksel değerlerini pekiştirmek adına profesyonelleri öğrencileriyle buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü 2. sınıf öğrencileri, SEAGOLINE Karadeniz Müşteri Hizmetleri Müdürü Murat Alparer ve İhracat Müşteri Hizmetleri Koordinatörü Hakan Solak ile bir araya geldi.

Maersk Line’ın Seago Line işletmesinin Karadeniz Bölgesi Müşteri Hizmetleri Müdürü Murat Alparer ve DEU Denizcilik Fakültesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi mezunu olup, Seago Line'da İhracat Müşteri Hizmetleri Koordinatörü olarak görev yapan Hakan Solak 10 Mayıs 2012 Perşembe günü Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nde Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü 2. sınıf öğrencileri ile buluştular. Alparer ve Solak çalıştıkları işletme ve denizcilik sektörü hakkında öğrencileri bilgilendirdiler. Murat Alparer Maersk Line hakkında kısa bir bilgilendirme konuşması yaptıktan sonra Maersk Line'a ait tanıtım videosunu katılımcılara izletti.

Öğrencileri işletmeleri ile ilgili olarak bilgilendiren Murat Alparer, Maersk Line’ın 130 ülkede faaliyet gösterdiğini, denizyolu, karayolu ve feeder araçlarıyla kapıdan kapıya hizmet verdiklerini belirterek stratejilerini 3 maddede sıraladı:

- İşi kolaylaştırmak,
- En çevreci performans,
- Zamanında destinasyona ulaşmak

Daha sonra Maersk Line'ın işe alma ve staj uygulamaları hakkında bilgi veren Murat ALPARER öğrencilerin Maersk Line’daki yükselişinin hangi aşamalardan geçtiğini sorması üzerine başarısının sırrını maddeleyerek anlattı. Büyük şirketlerde iki tip yükselme olduğunu, bunların “specialist” (uzman) ve “generalist” (yönetici) olarak ikiye ayrıldığı belirten Alparer, işletmelerde personelin daha üst pozisyonlara yükselişinde aranan özellikleri aşağıdaki gibi sıraladı:

1. İletişim
2. Empati
3. Alçak gönüllülük
4. Takım çalışmasına önem verme
5. Data/Analitik düşünme
6. Dürüstlük
7. Samimiyet
8. Zaman yönetimi

Murat Alparer yönetici olma yolunda ilerlemek isteyen çalışanların yöneticilerinin kendilerine verdiği görevleri fazlasıyla yerine getirip, yöneticilerine daha az sorun bıraktıkları takdirde daha çabuk yükseleceklerini düşündüğünü öğrencilerle paylaştı. Yapılan en ufak ve insanlara angarya olarak gelebilen bir işin bile yöneticilik yolunda katkı sağladığını söyleyen ALPARER, bu özelliklerin tecrübe ve yönetim kabiliyetinde etkili olduğunu belirtti.

Soru cevap bölümünden sonra Denizcilik Fakültesi öğrencileri Murat Alparer ve Hakan Solak’a Teşekkür Belgelerini takdim ettiler.

Editör: TE Bilişim