Dünyanın en büyük kargo gemisi şirketlerinden Maersk organizasyonundaki binlerce çalışanı etkileyecek bir yeniden yapılanmaya gidiyor.

Dünyanın en büyük deniz taşımacılığı şirketlerinden Maersk, organizasyonundaki binlerce çalışanı etkileyecek bir yeniden yapılanmaya gidiyor. Salı günü yayınlanan bir açıklamayla birlikte, şirket Safmarine ve Damco isimli iki farklı birimin tek grupta toplanacağını belirtti. İsveçli ekonomi sitesi Borsen'de yer alan bir habere göre, operasyonlarda böyle bir değişikliğe gidilmesi 3.400 işi etkileyecek. Geniş bağlamda ise 27.000 iş bu yeniden yapılandırmadan etkilenecek fakat küçük bir kısım çalışanın işine son verilecek. Maersk’ün belirttiğine göre yeni organizasyon yapısı “tedarik zinciri için pürüzsüz bir deneyim” sunacak. Tüm dünyadaki deniz taşımacılığının %15’ini gerçekleştiren Maersk’in hizmetlerine olan talep koronavirüs salgını ve ticaret savaşları nedeniyle tehdit altında.

Şirket geçen ay yaptığı bir açıklamada koronavirüs kriziyle maliyetleri düşürmeyi hızlandıracak bir planla başa çıkmayı düşündüklerini belirtmişti.

Editör: TE Bilişim