Panama bayraklı lüks yolcu gemisi MSC Armonia, ilk kez Marmaris'e geldi.

Yunanistan'ın Heraklion Limanı'ndan gelen dev kruvaziyer, Marmaris Limanı'nın büyük rıhtımına yanaştırıldı. Gemide çoğu İtalyan bin 81 yolcu ve 683 personel bulunduğu belirtildi.

Gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından gemiden inen yolculara, geminin ilçeye ilk seferi dolayısıyla çeşitli hediyeler verildi. Kapalı havaya rağmen sahil boyunca yürüyüş yapan turistler, ilçeyi tanımaya çalıştı. Turistlerden bazıları günlük turlara katılarak çevredeki tarihi ve doğal güzelliklere sahip yerleri ziyaret ederken, bazıları ise Marmaris Kapalı Çarşısı'nı gezerek alışveriş yaptı. Genelde hediyelik eşyalara ilgi gösteren turistler, kış dönemi olduğu için sakin günler geçiren çarşıya hareketlilik getirdi.

Marmaris Liman İşletmeciliği yetkilileri, MSC Armonia'nın Marmaris'i ilk kez rotasına dahil ettiğini söyledi. Liman yetkilileri, kış döneminde ilçeyi daha fazla geminin ziyaret etmesi için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

MSC Armonia'nın 228 metre uzunluğunda, 29 metre genişliğinde, 58 bin 625 groston ağırlığında olduğu ve beş yıldızlı bir otelde bulunması gereken her türlü lüksü barındırdığı öğrenildi. Geminin 2 Kasım'da İtalya'dan yola çıktığı ve Yunanistan'ın ardından Türkiye'ye geldiği belirtildi. Gece saatlerinde Marmaris'ten ayrılacak geminin, Süveyş Kanalı'na gideceği, ardından da turuna Mısır ile devam edeceği bildirildi.
Editör: TE Bilişim