Picasso'nun Tablosu Kaçakçılardan Kurtarıldı

İstanbul'da düzenlenen operasyonda, İspanyol ressam Pablo Picasso'ya ait olduğu belirtilen "Saçını Tarayan Çıplak Kadın" isimli tablo ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ABD'nin New York kentindeki bir koleksiyoner kadının evinden çalınarak İstanbul'a getirilen, İspanyol ressam Picasso'nun 1940'ta yaptığı 123x92 santimetre ebadındaki "Saçını Tarayan Çıplak Kadın" isimli tablonun uluslararası kaçakçılar tarafından satılmak istendiğini belirledi.

Şüphelilerle yaklaşık bir ay önce alıcı gibi irtibata geçen polis, tablo için 8 milyon dolar isteyen zanlılarla ilk olarak Bakırköy'deki bir otelde, daha sonra ise yine aynı ilçedeki bir marinada yat içerisinde görüşme yaptı. Tabloyu yanında taşımayan iki şüpheliyle pazarlık yapan ekipler, indirim istedikleri kişilerle Üsküdar ve Eminönü'nde iki kez daha görüştü.

Fiyatta bir milyon dolar indirim yaptığını söyleyen zanlılarla son olarak dün irtibata geçen ve 7 milyon dolara tabloyu alabileceklerini belirten ekipler, teslimat için Fatih Fevzipaşa Caddesi'ndeki bir kafede buluşmak üzere anlaştı.

Yanlarında tablo ve bilirkişiyle kafeye gelen M.E.O. ve A.O ekipler tarafından gözaltına alınırken, tabloya el konuldu.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Arkasında orijinalliği gösteren ve ait olduğu yer ile sahibi konumundaki koleksiyonerin ismini taşıyan mühürler bulunan tablonun, başta FBI olmak üzere birçok polis ve güvenlik teşkilatınca arandığı bildirildi.

Tablonun incelenmek üzere Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ne gönderildiği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim