Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık ve Tasarım Bölümü mezunu Ceren Civaoğlu Tugay, lüks yat ve guletlerin iç tasarımını yapıyor. Türkiye'de, tekne iç tasarımı yapan az sayıdaki iç mimardan biri olan Tugay, 7 yılda 8 yatın yanında birkaç yıl önce Marmaris'te hizmet veren Saltanat Kayığı'nın da iç mimarlığını yaptı.

TESADÜF ESERİ

 Türkiye'de çok az kişinin yaptığı bir mesleği yapan Tugay, 2000 yılında Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü'nden mezun olduktan sonra, annesinin yaşadığı Marmaris'e geldi ve bir yakını sayesinde bir İtalyan tekne tasarımcısıyla tanışarak tekne iç tasarımcılığına adım attı. Önceleri bu alandaki gelişmeleri takip eden, aynı anda da çeşitli dillerde denizcilik terimlerini öğrenen Tugay, Türkiye'nin en pahalı guleti olarak bilinen 36 metrelik Sparkle'nin iç tasarımını yaptı. Sparkle'nin ardından Marmaris'te ilk kez yapılan Sultan Abdülaziz adlı saltanat kayığının tasarımı da Tugay imzası taşıdı. Çok yaygın olmayan bu kayık için Tugay, "Beşitaş'ta saltanat kayıklarını incelemedim. Orijinal fotoğraflarını, belgelerini görerek uzun süre araştırma yaptım ve hangi sembollerin ne anlama geldiğini araştırdım. Ardından da Sultan Abdülaziz'in tasarımını yaptım" dedi. Türkiye'nin en lüks yatlarından biri olan ve geçen yıl yanan Prenses Zeynep'in de iç tasarımını yapan Tugay, son olarak eski bir Bodrum yapımı olan ahşap yelkenli 'Murat II'nin içini tasarladı.

İŞİNİ ÇOK SEVİYOR

Çalışmalarını Marmaris'te kendine ait olan CCT Marine Interiors isimli firmada sürdüren evli ve bir çocuk annesi Tugay, işini severek yaptığını, tasarımını yaptığı teknelerde dünyaca tanınmış sanatçı, işadamı ve kraliyet aileleri üyelerinin ağırlandığını söyledi.

Editör: TE Bilişim