Lüks gemide 450 Türk yer ayırttı

6 bin 400 yolcu kapasiteli dünyanın en büyük yüzen oteli 'Oasis Of The Seas' sömestr tatilini gemide yapmak isteyen Türklerden rağbet gördü.

Titanic'in 5 katı büyüklüğündeki dünyanın en büyük yolcu gemisi "Oasis of the Seas" Türklerin gözdesi oldu. Yaklaşık 5 bin liradan başlayan ve 50 bin liraya kadar çıkan bir haftalık tatil için sıraya giren Türklerin sayısı şimdiden 450'yi buldu. Dünyanın en büyük otel gemisi geçtiğimiz kasım ayında ilk seferini ABD'nin Florida eyaletinden Karayipler'e yaptı. 1 milyar 300 milyon dolara mal olan 6 bin 400 yolcu kapasiteli gemide yarıyıl tatilini geçirebilmek için Türkler sıraya girdi. Rezervasyon yaptıran 450 Türk, geminin 25 Ocak, 30 Ocak ve 6 Şubat tarihlerindeki 3 ayrı döneminde bu gemide tatil yapacak.

'SINIF AYRIMI YOK'

Oasis Of The Seas ile birlikte 30 ayrı otel geminin işletmecisi Royal Caribbean şirketinin Türkiye Temsilcisi Bülent Tatlav " Gemide herkes için eğlence alanları var. Kimi havuzda, kimi basket sahasında, kimi parkta. Herkes aynı restorandan faydalanabilir" dedi. Gemi Florida'dan hareket ederek St.Thomas, St.Marteen ve Bahamalar'ın başkenti Nassau'ya uğruyor. Daha sonra Florida Fort Lauderdale'e geri dönüyor. Ardından Miami ve Londra üzerinden İstanbul'a geliniyor. Gemide 2 bin 700 kabin ve 2 bin 500 personel görev yapıyor. Personel arasında 30 - 35 Türk bulunuyor. Geminin ana restoranı "Central Park 155''in müdürü de bir Türk. Odaları 16 metrekare ile 250 metre kare arasında değişiyor.

GALATAPORT KAYIP

Türklerin gemi turizmine ilgisinin her geçen gün arttığını belirten Tatlav "4-5 sene önce yaklaşık bin kişi gönderiyorduk. Şu anda 4-5 binlere geldik. Türkiye'deki toplam pazar ise 25 bin kişi" dedi. Tatlav, gemi turizminin çok önemli olduğunu vurgulayarak, Galataport'un iptalinin büyük kayıp olduğunu vurguladı.

Editör: TE Bilişim