Lukoil Palmali'ye 4 milyon Dolar tazminat ödeyecek

Rusya’nın en büyük petrol şirketlerinden biri olan Lukoil , Palmali Şirketler Grubu’na 260,9 milyon ruble, tahminen 4 milyon dolar tazminat ödeyecek. Yeniçağ Azerbaycan’ın haberine göre; bunun sebebi, LUKoil’in Palmali Denizcilik'e ait petrol tankerlerini kiraladığı için oluşan borcu. Bu karar, Palmali’nin Rostov şubesinin şikayeti üzerine Astrahan Mahkemesi tarafından alındı.

Dava, LUKoil içinde yer alan LUKoil Nijnevoljsk işletmesine karşı açılmıştı. Mahkeme kararına göre, LUKoil, söz konusu birimiyle imzalanmış sözleşmeler gereğince petrol tankerlerini kiraladığı için 260,9 milyon ruble ödeyecek. Petrol ürünlerini taşımak için gerekli olan tankerleri, Azerbaycanlı iş adamı Mübariz Mensimov’un başında olduğu Palmali Şirketler Grubu’na ait Palmali Gemicilik Şirketi temin ediyordu. LUKoil’in internet sitesinde yazdığına göre bu şirketin Hazar ve Azak denizlerinde petrol ve doğalgaz aramalarıyla iştigal ediyor.

 Palmali Şirketler Grubu bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Türkiye’nin Palmali Denizcilik,  Rusya’nın petrol devi LUKoil’in Litasco şirketine de dava açmıştı. Reuter.com’un haberine göre, Hazar Denizi’nde taşımacılık yapan en büyük şirketlerden biri olan Palmali, anlaşma şartlarını bozduğu için Litasco’dan da 2 milyar dolarlık tazminat talep ediyor.

Editör: TE Bilişim