BOSTANLI ROTARY’DEN ARKAS’A HİZMET ÖDÜLÜ

ARKAS: “İZMİR’İN İNSANI ZEKİDİR”

Bostanlı Rotary Kulübü tarafından İzmir’e katkıları nedeniyle meslek hizmet ödülüne layık görülen Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, başarısının altında İzmir kültürünün yattığını söyledi. “İzmir’in insanı zekidir ve İzmir’inde de asla vazgeçmez” diyen Arkas, bu kültürde kin tutma ve kızgınlıkla yaşamaya yer olmadığını belirtti.  Arkas,“Ben diyorum ki affet ve unut.  Eğer adam, adam değilse çıkar dünyandan, yoluna devam et, bir şeyler yarat ve onunla meşgul ol” tavsiyesinde bulundu.

Bostanlı Rotary Kulubü’nün Hilton Oteli’ndeki toplantısında  hem yeni üye kabulü yapıldı hem de kendisi de 30 yıllık Rotary üyesi olan Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas’a İzmir’e katkıları nedeniyle meslek hizmet ödülü verildi. Ödül töreninden önce konuşan Bostanlı Rotary Başkanı Berkay Eskinazi, Arkas’ın İzmir’de kazandığını, yine İzmir’de eğitim sanat ve spora yatırım yaparak kazandığını geri ödemek için çaba gösterdiğini söyledi.

Rotary 2440 Bölge Başkanı Esat Kardıçalı, Meslek Hizmetleri Komite Başkanı Mazhar İzmiroğlu, Üyelik Geliştirme Komite Başkanı Aslı Musal’ın da katıldığı toplantıda ödülünü alan Lucien Arkas, “Evet, İzmir’den aldığımı İzmir’e geri vermeye çalışıyorum” dedi.

Bu durumu Roma İmparatorluğu’ndan bir örnekle anlatan Arkas, “Romalılarda gelir vergisi yoktu. Üstelik Roma’da kazanan şehire bir şey yapmaya da  mecbur değildi. Ama şehirdekiler bunu ondan beklerdi. Şehir için bir şey yapanla yapmayan arasında ne fark vardı?  Yapan hürmet görür, yapmayana selam bile vermezlerdi. Kimse size dönüp merhaba demedikten sonra varlığınızın bir kıymeti yok. Romalılar çözmüş işi, o yüzden ben de diyorum ki bu şehire bir şeyler verebileyim” diye konuştu.

SANATIN GÜZELLİĞİ KIZGINLIĞI ÖNLÜYOR

İzmir’in özel bir kültürü olduğunu, bu kültürün de “İzmir’i İzmir yaptığını” ifade eden Arkas, kazandığını geri verebilmek için önce sanat dediğini bunun içinde Arkas Sanat Merkezi’ni kurduklarını belirtti.

Arkas, “Sanatı sevdirmeyi, güzeli sevdirmeyi istedik. Çünkü güzellik mutluluk getiriyor, güzeli severseniz kızgın olamazsınız, hayata bir başka açıdan bakarsınız” dedi. Eğitimde ise hem okullar yapabilmek hem de okul sonrası öğrencilere iş sahası yaratabilmenin hedefleri arasında olduğunu söyleyen Arkas, müzik alanında Arkas Trio’sunu sporda ise Arkas Spor Klübü’nü kurduklarını belirtti.

İZMİR TAKIMI

Mayıs ayında Holding’in başında 50. yılını dolduracak Lucien Arkas, “Televizyon maçı verirken Arkas Spor demiyor, İzmir takımı diyor. İşte benim en çok hoşuma giden de bu. Formanın arkasına İzmir yazdırdım. Bütün İzmirliler, Göztepelisi olsun,  Karşıyakalısı olsun maçımıza destek için geliyor. Hepsi kavgasız oturuyor. Eğer İzmir’in bir varlığı olursanız o zaman başardınız demektir. Biz bunu yaptık” dedi.

İZMİR’İN İNSANI ZEKİDİR

1972 yılında İstanbul’da şube açtığında orada herkesin kendisine güldüğünü söyleyen Arkas, “İzmirli İstanbul’da şube mi açar, İstanbullu İzmir’de şube açar” dediklerini ama gelinen noktada Arkas’ın değil Türkiye’de birinci durumda olduğunu belirterek, “Demek ki İzmir insanı çok değerli. Çünkü evde gördüğü eğitim, okulda aldığı eğitim başka illerde yok. İzmir’in insanı zekidir ve İzmir’inde de asla vazgeçmez. Nasıl ben getirdiysem, yeni nesilimiz de  İzmir’e bir şeyler getirecektir. O bakımdan İzmir moralini bozmasın” diye konuştu.

ADAM GİBİ DEĞİLSE ÇIKAR DÜNYANDAN

İzmirlilere seslenen Arkas, “Kin tutmak, kızgınlıkla yaşamak kendimize zarar veriyor.  Hem fiziksel zarar veriyor hem yaratıcı gücü yok ediyor. Pozitifliğimizi ortadan kaldırıyor. Ben diyorum ki; affet ve unut, bırak yoluna devam et. Adam, adam değilse çıkar dünyandan. Bir şeyler yarat ve onunla meşgul ol. İşte ben bütün bu yaptıklarıma böyle vakit ayırabiliyorum.

Şirketin başında 50. yılımı dolduruyorum. Bu sürede hiç mi bir şey olmadı,  bir sürü şey oldu. Ben hep önüme baktım.  İzmir de önüne baksın ve birleşirsek bakın neler yaratıyoruz” diye konuştu.

8.RENK ÖZEL ÖDÜL ALDI

Bu yıl 6.sı düzenlenen Uluslararası Rotary Kısa Film Festivali’nde (ROFİFE) Bostanlı Rotary Kulübü, 8. Renk adlı filmle jüri özel ödülünü aldı. Berkay Eskinazi, ROFİFE’de seçmelerin Oscar’dan sonra en geniş jüri heyeti tarafından gerçekleştiğini belirterek filmde emeği geçenlere teşekkür etti. Toplantıda ayrıca Nehir Sipahi Kayadelen’e de rozet takılarak üyeliğe kabul edildi.

 

Editör: TE Bilişim