Lucien Arkas, "Liman genişletildiğinde İzmir'i kimse tutamaz"

ARKAS Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, "Deniz taşımacılığının kent ve bölge ekonomisine katkısının artması için Körfez'in mutlaka taranması gerek. Körfez tarandığında, liman genişletildiğinde İzmir'i kimse tutamaz" dedi.

ARKAS Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, İzmir'de deniz ulaşımının her geçen gün artan bir ivme gösterdiğini belirterek, “Deniz taşımacılığının kent ve bölge ekonomisine katkısının artması için Körfez'in mutlaka taranması gerek. Körfez tarandığında, liman genişletildiğinde İzmir'i kimse tutamaz" dedi.

İzmir Konsolosluk Erkanı, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas'ı konuk etti. Fahri Konsoloslar Birliği Başkanı ve Ürdün İzmir Fahri Konsolosu Ömer Kaplan'ın başkanlığında Kordon Otel'de gerçekleşen toplantıya Ağustos ayında İzmir'deki görevi sona erecek olan Yunanistan İzmir Başkonsolosu Theodore Tsakaris, Çin İzmir Fahri Konsolosu Su Guachhao ve kentte görevli konsolosluk erkanı katıldı. Fahri Konsoloslar Birliği Başkanı Ömer Kaplan, yeni göreve başlayan konsoloslar ile birlikte İzmir fahri konsolosluk erkanını daha sık biraraya getirme kararı aldıklarını bu kapsamda Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas'ı konuk ettiklerini belirterek, “Bay Arkas'ın İzmir ekonomisine, sporuna katkıları tartışılmaz. Kendisine kentimize verdiği katkılardan dolayı müteşekkiriz" dedi.

YENİ NESİL GEMİLER SUYA İNİYOR

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas da yaptığı konuşmada Yunanistan'ın Pire Limanı işletmesinin Çinli firma tarafından satın alındığını hatırlatarak, “Pire Limanı'nın gelişmesi, İzmir Limanı'nın da gelişmesi anlamına geliyor" dedi. Bu konuda kritik hamlenin İzmir Limanı'nın taranması ve genişletilmesi çalışmalarının hızla tamamlanması olduğunu vurgulayan Arkas, “İzmir, nitelikli yetişmiş insan gücü ile fark yaratıyor. Kentin gelişip, büyümesinde denizcilik büyük potansiyele sahip.Yakın bir zamanda deniz taşımacılığının önemi daha da artacak. Yeni nesil gemiler, dünya denizlerinde yol alacak. Bu noktada İzmir'in de yol alması, taşımacılığının kent ve bölge ekonomisine katkısının artması için Körfez'in mutlaka taranması gerekiyor. Körfez tarandığında, liman genişletildiğinde İzmir'i kimse tutamaz" diye konuştu.

Arkas, ayrıca Selanik- İzmir arasında haziran ayında başlaması hedeflenen feribot seferlerinin önemine değindi. Yunanistan İzmir Başkonsolosu Theodore Tsakaris'in bu hattın açılması için gösterdiği gayretten övgü ile bahseden Lucien Arkas, “Selanik- İzmir arası feribot işletmeciliğini yapacak firmanın biraz sabırlı olmasını temenni ediyorum. Zira iki kent ve liman arasında büyük potansiyel var. Ancak, bu hatttın oturması ve verimli çalışması için zamana ihtiyaç var" dedi.

Toplantının ardından Fahri Konsoloslar Birliği Başkanı ve Ürdün İzmir Fahri Konsolosu Ömer Kaplan ile konsolosluk erkanı günün anısına Arkas Holding Yönetim Kurulu başkanı Lucien Arkas'a plaket verdi.

Editör: TE Bilişim