Lodos Deniz Ulaşımını Aksattı  
 
Marmara denizinde etkili olan şiddetli lodos, deniz ulaşımını ve hayatı olumsuz etkiledi. Yalova, Bursa, İstanbul, Çanakkale'de şiddetli lodos deniz ulaşımını durdurdu, tabelaları yerinden söktü. Şiddetli lodos akşam saatlerinde etkisini kaybedecek.

ŞİDDETLİ Lodos Bursa ve Yalova'da yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Şiddetli lodos nedeniyle İnegöl ilçesinde bazı ağaçlar ve tabelalar söküldü, Yalova'da ise deniz ulaşımı seferleri iptal edildi.    

Bursa'da lodos, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Saatteki hızı 65 kilometreye ulaşan lodos, İnegöl İlçesi'nde tabelaları yerinden çıkardı. Lodosun bu gece de devam edeceğini açıklayan Meteoroloji yetkilileri, vatandaşları lodoslu havalarda soba yakmamaları konusunda uyardı.

Şiddetli lodos deniz ulaşımını da olumsuz etkiledi. Yalova'dan Yenikapı, Pendik ve Kartal'a bu sabah yapılması gereken deniz otobüsü ve araba vapuru seferleri şiddetli lodos nedeniyle karşılıklı olarak yapılamadı. İDO yetkilileri elverişsiz hava koşulları nedeniyle Bursa-Yenikapı, Bandırma-Yenikapı deniz otobüsü ve arabalı vapur seferlerinin de karşılıklı olarak iptal edildiğini bildirdiler.

Bursa

Bursa'da ve Yalova’da şiddetli lodos yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Lodos fırtınası nedeniyle İnegöl İlçesi'nde bazı ağaçlar ve tabelalar söküldü, Yalova’da ise deniz ulaşımı seferleri iptal edildi.

Bursa’da lodos, halka zor anlar yaşattı. Saatteki hızı 65 kilometreye ulaşan lodos, özellikle İnegöl İlçesi’nde bazı ağaçları devirdi, tabelaları yerinden söktü. Lodosun bu gece de devam edeceğini açıklayan Meteoroloji yetkilileri, halkı lodoslu havalarda soba yakmamaları konusunda uyardı.

Deniz Ulaşımı

Şiddetli lodos deniz ulaşımını da olumsuz etkiledi. Yalova’dan Yenikapı, Pendik ve Kartal’a bu sabah yapılması gereken deniz otobüsü ve araba vapuru seferleri şiddetli lodos nedeniyle karşılıklı olarak yapılamadı. İDO yetkilileri elverişsiz hava koşulları nedeniyle Bursa- Yenikapı, Bandırma- Yenikapı deniz otobüsü ve arabalı vapur seferlerinin de karşılıklı olarak iptal edildiğini açıkladı.

Gemiler Beklior

Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi'nde seyreden 24 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tanker, saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreye ulaşan şiddetli lodos nedeniyle yollarına devam edemeyince rotalarını Tekirdağ'ın Şarköy ilçesine çevirerek demirledi.
Şarköy'de demirli olarak bekleyen gemilerde bulunan personelde, şiddetli lodos ve yer yer 3 metreye ulaşan dalgalar nedeniyle karaya çıkamayarak geceyi gemilerinde geçirmek zorunda kaldı.

Sabah saatlerinde, lodosun etkisini kaybetmesiyle 17 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tanker saat 08.50'den itibaren Şarköy'den demir alarak, boğazlardan geçmek üzere rotalarına göre hareket etti.

7 gemi ise hava koşullarının dahada iyileşmesi için Şarköy'de demirli bekliyor.


Lodos nedeniyle İDO'nun iptal edilen seferleri şunlar: 

Deniz Otobüsleri

-Bostancı - Kadıköy - Yenikapı - Bakırköy Hattı

-Bostancı - Kabataş Hattı

-Kabataş Adalar Bostancı Hattı

Araba Vapurları 

- Sirkeci - Harem Araba Vapuru Hattı

- Eskihisar - Topçular Araba Vapuru Hattı

Dış Hat Deniz Otobüsü

-Bandırma/Yenıkapı H.F.

-Yalova/Kartal D.O.

-Pendık/Yalova H.F.

-Yalova/Pendık H.F.

-Kartal/Yalova D.O.

-Pendik/Yalova H.F.

-Yalova/Kartal D.O.

-Bursa-Yenıkapı-Kadıköy D.O.

-Yalova/Pendık H.F.

-Bandırma/Yenıkapı-Bostancı D.O.

-Yalova/Yenıkapı H.F.

-Yenıkapı/Yalova H.F.

-Yalova/Pendık H.F.

-Pendik/Yalova H.F.

Editör: TE Bilişim