Vapur seferleri normale döndü

Marmara ve Kuzey Ege'yı etkisi altına alan lodos nedeniyle iptal edilen vapur seferleri normale döndü. Boğaz'da kuvvetli orkoz akıntısı yüzünden geçişlere kontrollü izin veriliyor.

Marmara ve Kuzey Ege'yı etkisi altına alan lodos nedeniyle iptal edilen vapur seferleri normale döndü.

Kocaeli'nin Gebze ilçesi ile Yalova arasındaki Eskihisar-Topçular feribot seferlerinin yeniden başlatıldığı bildirildi.

İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesi (İDO) yetkilerinden alınan bilgiye göre, fırtına nedeniyle dün saat 12.00'de durdurulan Eskihisar-Topçular feribot seferleri, bu sabahtan itibaren yeniden başlatıldı.

Bu arada, İzmit Körfezi'nde İzmit-Değirmendere-Gölcük-Karamürel ve Hereke arasında 2 gündür yapılamayan vapur seferleri de bu sabahtan itibaren karşılıklı yapılmaya başlandı.

ÇANAKKALE

Çanakkale'de Kuzey Ege'deki lodosun etkisini kaybetmesiyle iptal edilen araba vapuru seferlerine yeniden başlandı.

Dün zaman zaman saatteki hızı 65 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle, geçici olarak durdurulan Lapseki-Gelibolu ile Geyikli-Bozcaada arasındaki araba vapuru seferleri, rüzgarın etkisini yitirmesinin ardından yeniden başladı.

Yetkililer, tüm hatlardaki seferlerin normal olarak sürdürüldüğünü söyledi.

TEKİRDAĞ

Tekirdağ ve ilçelerinde etkili olan lodosun dinmesiyle deniz ulaşımı ve yaşam normale döndü.

AA muhabirinin Akport Liman İşletmesi A.Ş'den edindiği bilgiye göre, dün lodos nedeniyle iptal edilen Tekirdağ ile Karabiga ve Erdek arasındaki yolcu ve araç seferleri lodosun dinmesiyle bugün yeniden başladı.

Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi'nde seyreden yerli ve yabancı bandıralı 25 şilep ve tanker, saatteki hızı 80 kilometreye ulaşan şiddetli lodos nedeniyle geceyi Şarköy sahillerinde geçirdi.

Sabah saatlerinde lodosun etkisini kaybetmesiyle gece demirleyen 25 gemi ile önceki gün Şarköy sahillerine demirleyen 11 gemi, sabah saatlerinde boğazlardan geçmek üzere rotalarına göre hareket etti.

Öte yandan, Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, dalgaların caddelere taşıdığı kayaların belediye ekiplerince temizlenerek, ulaşımın normale dönmesinin sağlandığını söyledi.

Editör: TE Bilişim