Lizbon Körfezi'ne İzmir Bakışı

Portekiz’de temaslarda bulunan Başkan Aziz Kocaoğlu, Lizbon körfezinde deniz işletmeciliği yapan Transtejo-Soflusa firması yetkililerinden brifing alıp terminalleri inceledi.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başkanlığındaki 6 kişilik İzmir Heyeti, Portekiz’in başkenti Lizbon’daki deniz işletmeciliği sistemi konusunda çeşitli temaslarda bulundu.

Lizbon körfezi ile Tejo nehrinde yolcu taşıyan Transtejo-Soflusa firması yetkilileriyle görüşen Başkan Aziz Kocaoğlu, sistem ve işleyiş konusunda brifing aldı. İzmir heyeti, Lizbon Taşıma Sistemi’nin tanıtımının ardından, feribotlarla terminal (iskele) incelemelerinde bulundu.

Lizbon temasları konusunda bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Burada körfez vapur işletmeciliği, daha önce bizde olduğu gibi devlet tarafından yapılıyor. İşletmeci firma yetkilileri, bize gemilerin özellikleri, fiyatları, hatlar ve ciro gibi pek çok bilgiyi içeren Lizbon Taşıma Sistemi’nin tanıtımını yaptı. Ardından İzmir körfezi ile Lizbon körfezi arasındaki karşılaştırmaları da içeren bir sunum gerçekleştirdiler. Çok kapsamlı bir sunumdu. İki körfez arasındaki dalga boyları bile kıyaslandı. Ardından da tersane, gemi ve diğer deniz araçları konusunda Avrupa’nın önde gelen firmalarından biri olan Hollandalı firma yetkilileri ile görüştük” dedi. Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir körfezi ile benzer özellikler taşıyan Lizbon körfezindeki inceleme ve temasların çok yararlı geçtiğini de sözlerine ekledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na Lizbon temasları sırasında Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı, Meclis Üyesi Ümmü Gülsüm Satoğlu, Genel Sekreter Ersu Hızır, Genel Sekreter Yardımcısı Raif Canbek ve Dış İlişkiler Müdürü Pınar Meriç eşlik etti.

Başkan Kocaoğlu ve beraberindeki İzmir heyeti, bu akşam (Salı) İzmir’e dönüyor.

 

 

 

Editör: TE Bilişim