Marmara havzasında Ro-Ro taşımacılığı yapan firmalar tarafından limanlarda uygulanan tarifeler (araç elleçleme vs.) konusunda iletilen sorunların görüşülmesi amacıyla 06.01.2011 tarihinde  Denizcilik Müsteşarlığı’nda bir toplantı düzenlenmiştir. Toplantıya ilgili dokuz belediye başkanı ve temsilcisi ile iki liman işletici kuruluş temsilcisi katılmıştır.
 
Deniz Ticareti Genel Müdürlüğünün organize ettiği toplantı Genel Müdür Yardımcısı Turgay KAYA’nın başkanlığında gerçekleştirilmiştir. Toplantıda oto-kamyon-tır taşımalarından alınan inme binme ücretleri ile gemilerden alınan palamar ücretlerinin belediyeler ve liman işletici kuruluşlar tarafından ortak, makul ve verimli bir tarife düzeni oluşturularak Denizcilik Müsteşarlığı’na önermeleri yönünde alınan karar ile karayolundaki taşımacılık yoğunluğunun denizyoluna aktarılması yönünde pozitif adımlar atılmış olacağı yönündeki kanaatler ile toplantı sonlandırılmıştır.
 
Toplantı; ortak unsurların tespiti ve dengeli bir kabotaj taşımacılığının sağlanması için çalışmalara devam edildiği yönündeki kanaatleri güçlendirmiştir.

 

 

Editör: TE Bilişim