Kriz Geldi Limanlara Talep de Yatırım da Azaldı

Bakan Yıldırım, her firmanın kendine iskele benzeri liman yapması ile liman çöplüğü yaratıldığını söyledi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, liman özelleştirmelerinin yavaş seyrettiğini belirterek krizin özelleştirme sürecini derinden etkilediğini belirtti. Yıldırım aynı zamanda özelleştirilen limanlardaki ihtiyaç duyulan yeni yatırımların da aksadığını söyledi. Mersin ve Ambarlı limanlarının en yüksek kapasiteli limanlar olmasına rağmen henüz 10 milyonlarca konteyner kapasiteli bir limanın Türkiye'de olmadığını belirten Yıldırım, her firmanın kendine iskele benzeri bir liman yaptığını ve bu nedenle bir liman çöplüğü yaratıldığını söyledi.

TIR PARKI ŞEHİR DIŞINA

"Alışkanlıklardan kurtulamıyoruz felaketlerde yaralar alıyoruz" diyen Binali Yıldırım İstanbul'daki sel felaketinde de uygun olmayan yerlerdeki TIR parklarının inatla kullanılmasının etkili olduğunu söyledi. Geçmişte Topkapı, Sirkeci ve Zeytinburnu gibi şehir içinde bulunan yerleri bırakmak istemeyen bakış açısının bu tür felaketlere neden olduğunun altını çizen Yıldırım, şehir içinde bundan böyle bu tür yerleşimlere izin vermeyeceklerini vurguladı.

KAYITDIŞI TEPKİSİ

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Anadolu'nun bir çok yerinde yürütülen üç taşıma modunu bir araya getiren lojistik köylerin ise aynı alışkanlıklar nedeniyle bir türlü kullanılamadığını belirtti. TIR sahiplerinin şikâyetlerini de değerlendiren Yıldırım, "Açıklamalarında iki detay ilgimi çekti. Kriz nedeniyle sigortalarının olmadığını ve TIR'lardaki yüklerin bir kısmının da kayıt dışı olduğunu ve bu nedenle mağdur olduklarını belirtiyorlar. Böyle bir yaklaşımı kabul etmem mümkün değil. Bu mazeret olamaz" dedi.
Barış ERGİN/Sabah

Editör: TE Bilişim