İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB), Alsancak Kruvaziyer Limanı ve liman içinde yapımı planlanan alışveriş merkezi projesi ile ilgili hazırlanan imar planlarını mahkemeye taşıdı.

İEOSB Başkanı Zekeriya Mutlu, yaptığı açıklamada, projeyle ilgili itiraz ve inceleme süresinin tamamlandığı belirtti. Mutlu, limanda yapılacak alışveriş merkezinin esnaf sanatkarların işlerini olumsuz etkileyeceğini ileri sürdü.

Alsancak Limanı'nın geliştirilmesine karşı olmadıklarını fakata limanda kurulacak alışveriş merkezi planına karşı olduklarını dile getiren Mutlu, "Liman gelişirse ve kente gelen ziyaretçilerin sayısı artarsa üyelerimizin iş potansiyeli de artacaktır. Ama bu bir liman projesi midir, alışveriş merkezi projesi midir? Biz limanda kurulacak alışveriş merkezi planına karşıyız. Kentin en güzel noktalarında alışveriş merkezi açılmasına karşıyız. İzmir'in dört çıkış noktası da alışveriş merkezleri ile çevrili. Bu da yetmezmiş gibi şehir merkezinde Alsancak Limanı, Üçkuyular Meydanı gibi pek çok cazip yerde yeni merkezler kurulmak isteniyor. Bir alışveriş merkezi çılgınlığı sürüyor." diye konuştu
Editör: TE Bilişim