Liman faciasında fatura müdüre çıktı

Tekirdağ Limanı’ndan 29 Mayıs 2012’de denize uçan otomobil kazasıyla ilgili davada Liman Müdürü Ali Markal’ın 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması, diğer 4 sanığın ise beraatı istendi.

Tekirdağ Limanı’ndan 29 Mayıs 2012’de denize uçan otomobilde, çocuklarının düğün hazırlıklarını yapan dünürler Aysel- Vecdet Eriş ve Zeynep- Ahmet Gülhan çiftinin ölümüyle ilgili davada sona gelindi. Mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, bilirkişi raporunda asli kusurlu bulunan Liman Müdürü Ali Markal’ın 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını, diğer 4 sanığın ise beraatını istedi.

İŞARETLEME YAPMADI’

Savcı, Liman Müdürü Ali Markal için, “Kazanın meydana geldiği iskelede alınması gereken tedbirleri almayarak, kıyı tesisi üzerinde gerekli işaretlemeleri yapmayarak, işaretçilerin görevlendirilmesi ve denetlenmesi ile alınması gereken tedbirleri almayarak kazaya ve 4 kişinin ölümüne neden olmuştur” dedi. Duruşma, sanık ve avukatlarının son savunmalarını hazırlamaları için ocak ayına ertelendi.

‘KARAR, EMSAL OLABİLİR’

Eriş ve Gülhan ailelerinin avukatı Necip Bağırsakçı, “Davada hizmet kusuru nedeniyle her ne kadar bireysel olarak da ceza istense, hizmetlerin Avrupa normlarına kavuşması için önemli bir karar olacak. Bu davanın kararı bundan sonraki hizmet kusuru davaları için emsal oluşturabilir” dedi.

DAVA 5 KİŞİYE AÇILMIŞTI

Savcılık, Tekirdağ Liman Başkanvekili Resul Kazancı, Liman İşletmeleri Müdürü Ali Markal, Müdür Yardımcısı Rahman Çoban, gemi 2’inci kaptanı Ertuğrul Çakır ile 3’üncü kaptan Rafet Pala’ya taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma suçundan dava açmıştı.

İKİ ÇİFT ÖLMÜŞTÜ

Genç çift, 27 Haziran 2012’de evlenecekti. Aileler, Selvi Eriş’in çeyizini Kırklareli’ye götürmek için İzmir’den kamyona yükledi. Çift kamyona, aileler Vecdet Eriş’in aracına bindi. Saat 04.00’te iskeleye yanaşan feribottan çıkan Eriş’in kullandığı araç yön levhası olmadığı için denize uçtu.

Editör: TE Bilişim