Liman faciasına 1 milyon 400 bin TL tazminat

Tekirdağ Limanı'nda feribottan indikten ardından iskeleden denize düşen otomobildeki 4 bireyin yaşamını kaybetmesi neticesi açılan davada hüküm verildi.

Tekirdağ İdare Mahkemesi tarafından verilen 1 milyon 400 bin liralık tazminat cezası, Danıştay 10. Dairesi tarafından onandı. 20 Ocak 2016 Çarşamba 17:16 Liman faciasına 1 milyon 400 bin TL tazminat 0 0 Tekirdağ Limanı'nda bir otomobilin feribottan indiği sırada iskeleden denize azalması neticesi 4 bireyin yaşamını kaybettiği kazayla alakalı hüküm verildi.Tekirdağ İdare Mahkemesi tarafından verilen 1 milyon 400 bin liralık tazminat cezası, Danıştay 10. Dairesi tarafından onandı.

2012 senesinde olan kazada evlenme hazırlığı yapan Mustafa Gülhan ve Selvi Ulaş'in anne ve babaları Ahmet Gülhan (51), eşi Zeynep Gülhan (45) ile Vecdet Ulaş (53) ve eşi Aysel Ulaş (49) yaşamını kaybetmişti .

Tekirdağ İdare Mahkemesi'ne 2013 senesinde Mustafa Gülhan, Selvi Ulaş , Bilal Ulaş , Ümit Ulaş , Esra Gülhan ve Hülya Gülhan 3 milyon liralık içsel tazminat davası açmıştı. Tekirdağ İdare Mahkemesi'nde görülen dava sonuçlandı ve 1 milyon 400 bin liralık tazminat cezası, Danıştay 10. Dairesi tarafından onandı.

Tekirdağ İdare Mahkemesi'nde görülen davanın sonrasında açıklama yapan müşteki Avukatı Necip Bağırsakçı, "Tekirdağ'da meydana gelen elim olay hizmet kusuruna dayalı bir olaydı. Bandırma'dan kalkan bir araba vapuru Tekirdağ eskiyen iskelesindeki çürük bir iskeleydi bu. Burada 4 canın yitirilmesi nedeni ile bir hizmet kusurunun olup meydana gelmediği savcılıkça araştırma konusu yapıldı . Burada bir ışıklandırmanın meydana gelmediği , yön gösterici levhaların olmamasından ötürü Otomobilin denize azalması , bu elim ilçenin olmasına kapı araladı . Biz de geride olan kişilerin bu içsel acısını dindirmeye karşı Tekirdağ İdare Mahkemesi'nde tam hüküm davasını açtık ve 3 milyon TL olarak talep etmiştik. Ancak mahkeme takdirini 1 milyon 400 bin içsel tazminata hükmetti. Liman müdürü ağır ceza mahkemesinde ceza aldı. Bu emsal niteliğinde, bir dosyada verilen en yüksek içsel tazminat miktarıdır. Bu daha sonraki davalar için emsal niteliğindedir" dedi.

Editör: TE Bilişim