ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI MERKEZ TEŞKİLATI  YETKİLİLERİ İLE TÜM LİMAN BAŞKANLARI ANKARA’DA BİR ARAYA GELDİ.

655 Sayılı KHK ile Ulaştırma, Denizcilik  ve Haberleşme Bakanlığına verilen görevlerin etkin olarak yerine getirilmesi ve Liman Başkanlıkları sorumluluğunda yürütülen iş ve işlemlerin Merkez Teşkilatı yetkilileri ile birlikte değerlendirilmesi amacıyla;  Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü koordinesinde, Merkez Teşkilatı Yetkilileri ile tüm Liman Başkanları, Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri AKA Başkanlığında 01-02 Eylül 2012 tarihlerinde Ankara’da bir araya geldi.

Liman Başkanlarına hizmet içi eğitim  amaçlı olarak düzenlenen toplantıya, Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Cemalettin ŞEVLİ, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Hızırreis DENİZ, Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürü M. Mehdi GÖNÜLALÇAK, Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürü Bekir GEZER, Strateji Geliştirme Başkanı Erol YANAR ile Merkez teşkilatı üst düzey yöneticileri /yetkilileri ve tüm Liman Başkanları iştirak etmiştir.

Anılan toplantıda ilk gün idari, ikinci gün teknik konularla  ilgili uygulamalarda birlikteliğin sağlanması amacıyla Liman Başkanlarına eğitim verilmiş olup,  uygulamada karşılaşılan soru ve sorunlar karşılıklı bilgi alışverişinde bulunularak, uygulanacak iş ve işlemlerde birlikteliğin sağlanması için gerekli önlemlerin alınması ve çözüm yoluna gidilmesi hususlarında çalışmalar  yapılmıştır.

Toplantı sonucunda, Liman Başkanlıklarının imkan ve kabiliyetlerinin daha iyi hale getirilerek en iyi şekilde hizmet vermeye devam edileceği, Ulaştırma Denizcilik  ve Haberleşme Bakanlığı bağlısı Liman Başkanlıklarında yeni projelerin üretilmesi, daha etkin ve verimli hizmet verilmesi  yönünde kararlar alınmıştır. Tüm Limanlarda yapılan iş ve işlemler açısından standart uygulamalar konusunda birliktelik sağlanmıştır.

Tüm Liman Başkanlarınca; toplantının çok olumlu ve verimli geçtiği ifade edilerek, bu tür toplantıların devamının önem arz ettiği ve uygun zaman aralıklarında tekrar yapılması talep edilmiştir. Ayrıca yapılan bu toplantı,  Merkez Teşkilatı Yetkilileri ile Liman Başkanlarının tanışmaları ve kaynaşmalarına vesile olmuştur.

Editör: TE Bilişim