Libya için el ele verdiler 

Bakan Günay, Başbakan Erdoğan'dan ilk planda KDV ve ÖTV alınmamasını, Binali Yıldırım'dan da liman ücretlerinde kolaylık sağlanmasını isteyeceğini söyledi

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy'un Travel Turkey Fuarı'nın önceki akşam Crowne Plaza Otel'de gerçekleşen gala yemeğinde yaptığı "İzmir-Libya feribot seferlerine sahip çıkın" çağrısı yanıt buldu.

İki ülke Ulaştırma Bakanı'nın başlaması konusunda anlaşma imzaladığı seferlerin gerçekleşebilmesi için akaryakıt desteği, KDV, ÖTV alınmaması ve liman ücretlerinde kolaylık sağlanması gerektiğini belirten Ulusoy, "İzmir bayrağının Akdeniz'de dalgalanmasını istiyoruz. İzmirliler bu fırsatı kaçırmamalı" dedi.

Bu çağrı üzerine yemek sırasında bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ve TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, gazetecilere güç birliği pozu verdi.

Bakan Günay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan seferler oturana kadar KDV ve ÖTV alınmamasını, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'dan liman ücretleri konusunda kolaylık sağlanmasını isteyeceğini ve tanıtma fonu aracılığıyla Libya'da İzmir'i tanıtacaklarını belirterek, "Biz Başbakanımızdan isteriz. İsteyenin bir yüzü kara" dedi. İTO Başkanı Ekrem Demirtaş ise, önümüzdeki günlerde Libya'ya giderek Kaddafi Hükümeti'nden feribotlara akaryakıt desteği sağlamalarını isteyeceğini kaydetti.

Geçmiş yıllarda belli aralıklarla gerçekleşen İzmir-Libya feribot seferlerinin yeniden başlaması için Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Libya Ulaştırma Bakanı Mohamed Ali Zydan arasında geçtiğimiz 25 Ekim 2009 günü imzalanan anlaşma, önceki akşam gerçekleşen Travel Turkey Fuarı gala yemeğine damgasını vurdu.

Anlaşma imzalanarak iki ülke arasında mutabakata varıldığı, ancak seferlerin başlaması için akaryakıt desteği, KDV, ÖTV alınmaması ve liman ücretlerinde kolaylık sağlanması gerektiğini belirten TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, özellikle İzmirlilerin seferlere sahip çıkmasını istedi.

'ZARAR ETTİM'

Seferleri daha önce İzmir-İstanbul arasında da bir süre çalışan "Ankara" ve "Samsun" isimli feribotlarla gerçekleştireceklerini belirten Ulusoy,

"Başbakanımız ve Ulaştırma Bakanımız seferlerin başlaması için anlaşmayı yapmış. Ancak bu seferlerin hayata geçmesi için bazı kolaylıkların sağlanması gerekiyor. İzmir'in bu sefere ihtiyacı var. Geçmişte İzmir-İstanbul seferini başlatmıştım ama tutmadı. 1.5 milyon dolar zarar ettim. Ancak bu kez Akdeniz'de İzmir'in ve ülkemizin bayrağını dalgalandırmak istiyoruz. Seferler tuttuktan sonra Mısır ve Suriye'yi de hatta dahil etmek istiyoruz. Bu nedenle herkes elini taşın altına koymalı ve bu seferler başlamalı" diye konuştu.

Tunç Soyer ile özel görüşme

Bakan Günay, dün ayrıca İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne geçerek burada geçtiğimiz günlerde Sakin Şehir unvanı alan Seferihisar'ın CHP'li Belediye Başkanı Tunç Soyer ile özel bir görüşme yaptı. Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmede Seferihisar'ın kazandığı sakin şehir özelliği ve çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Soyer, Günay'dan yeniden düzenlenecek ilçe girişi için ödenek talep ettiğini ve olumlu yanıt aldığını söyledi.

Günay, daha sonra İzmir Ticaret Odası'ndaki Balkan Türkleri Paneli'ne ve ardından da İzmir Konağı'ndan Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş tarafından verilen yemeğe katıldı.

Çocuk müzesi talebini inceleyeceğim

Günay, Çocuk Müzeleri Derneği'nin Kültürpark'taki Resim Heykel Müzesi'nin çocuk müzesine dönüştürülmesi talebine, "inceleyeceğim" yanıtı verdi. Çocuk Müzesi Proje Gönüllüsü ve Mopak Yönetim Kurulu Üyesi Bijen Molay ile Çocuk Müzeleri Derneği İzmir Temsilcisi Zuhal Acarkan, dün sabah Günay'la bir araya geldi.

Günay'a bir dosya veren Molay, çocuk müzesinin Kültürpark'taki Resim ve Heykel Müzesi'nde kurulması için 200 bin TL'ye ihtiyaç duyduklarını söyledi. Bakan Günay, konuyu inceleyeceğini belirtti. Bu arada Molay ve Acarkan'a Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da eşlik etti. Çocuk Müzeleri Derneği İzmir Temsilcisi Zuhal Acarkan, konuyu gündeme getiren Yeni Asır'a teşekkür etti.

 

Editör: TE Bilişim