Libya'nın başkenti Trablus'ta su sıkıntısını gidermek amacıyla içme suyu yüklü iki geminin Malta'dan Trablus'a doğru yola çıktığı bildirildi. Gemilerden birinin Malta bandıralı olduğu ve 350 ton su taşıdığı kaydedildi. Suyun 300 tonunun Malta hükümeti tarafından bağışlandığı, 50 tonun ise vatandaşlardan toplanan yardımlarla sağlandığı kaydedildi. Malta'da yaşayan Libyalıların da Valletta'da, Dünya Gıda Programı'nın Trablus'taki UNICEF ofisine gitmek üzere hazırlanan 500 ton su yüklü diğer gemiye yardım ettikleri kaydedildi.
 
Libya'da Kaddafi'nin memleketi Sirte'de bulunan Kaddafi güçlerinin, Trablus'un suyunun üçte ikisini kestiği bildirilmişti. Avrupa Birliği İnsani Yardım Bürosu ECHO, Trablus'ta su sıkıntısı yaşandığı, yardım örgütlerinin tankerlerle kente su taşıması gerektiğini rapor etmişti. Başkent Trablus'un suyu, Sahra çölünden çıkarılıyor ve Kaddafi döneminde inşa edilen büyük kanallarla ülkenin diğer yerlerine taşınıyor. Halen çok miktarda suyun Kaddafi güçleri tarafından tutulduğu kaydedildi.
 
Öte yandan elektrik sıkıntısı çeken Trablus'un bazı kenar mahallelerine 3 gündür su da verilemediği bildiriliyor. 
 
Her ne kadar suyun Kaddafi güçlerince kesildiği haberleri yayılsa da, bir diğer iddia da şebekenin uçaklarca bombalandığı. Libya'nın %70'ine su sağlayan ulusal su dağıtım şebeke sisteminin Temmuz ayı sonlarında NATO uçaklarınca vurulduğu daha önce iddia edilmişti.  İnsan yapısı en büyük nehir olarak nitelenen su kaynağının hedef seçilmesinin 'savaş suçu' olduğu iddialar arasındaydı. 
Editör: TE Bilişim