Libya’da 500 Bin Mülteci Avrupa’ya Geçmeyi Bekliyor

İngiltere’nin Akdeniz’deki mültecileri kurtarma operasyonunda görevli HMS Bulwark savaş gemisi kaptanı Nick Cooke-Priest aldıkları istihbaratlara göre Libya’dan Avrupa kıtasına insan kaçakçıları vasıtasıyla geçmeyi bekleyen yarım milyon kişi olduğunu öne sürdü.

İngiliz kaptan “Bulgulara göre Libya sınırında bekleyen 450-500 bin mülteci var.” dedi. HMS Bulwark’ı ziyaret eden İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, durumu “Bu Afrika’nın batısı ile doğusundaki fakirlik ve çatışmaların sonucu.” şeklinde değerlendirdi.

HMS Bulwark, Akdeniz’de kurtarma çalışmalarında bulunan farklı ülkelere ait 11 gemiden birisi. Bu gemiler dün 3500’e yakın mülteciyi kurtararak İtalya’ya getirdi. Geçtiğimiz yerel seçimlerde İtalya’nın kuzeyinde bazı belediyeleri kazanan göçmen karşıtı siyasetçiler artık daha fazla sığınmacının ülkeye alınmasına karşı çıktıklarını belirtiyor. 16 Haziran tarihinde Avrupa Birliği ülkelerinin içişleri bakanları Lüksemburg’da bir araya gelerek İtalya ve Yunanistan’dan sığınma isteyen toplam 40 bin göçmeni kendi aralarında paylaşarak bu ülkelere destek olmayı tartışacak.

Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliği rakamlarına göre bu yılın ilk beş ayında Akdeniz’den İtalya’ya 46.500 sığınmacı ulaştı. Roma, bu yıl sonuna kadar 200 bin mültecinin sınırlarına ulaşmasını bekliyor.

Editör: TE Bilişim