Lewek Inspector Suya İndi, Devamı Geliyor

Norveç merkezli Havyard Group'un, Forland Shipping firması için yaptırdığı "Lewek Inspector" adlı dalış destek gemisi, denize indirildi.


Norveç merkezli Havyard Group tarafından Forland Shipping firması için Yalova'da yaptırılan "Lewek Inspector" adlı dalış destek gemisi, suya indirildi.

Altınova İlçesi’ndeki Tersaneler bölgesinde faaliyet gösteren Cemre Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gülcek, geminin indirilmesinden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, denizcilikle ünlü Norveç'e ihracat yaptıkları için mutlu olduklarını söyledi.
"Lewek Inspector" gemisinin, Norveçli firmalar için yaptıkları 27'inci gemi olduğunu dile getiren Gülcek, şöyle konuştu:

"Çok mutluyuz. Özel bir gemi. Şu anda sadece Norveç'e ihracat yapıyoruz. İhracatta da Türkiye'nin önde gelen firmalarındanız. Bunu daha çok geliştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Geminin yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu gemi, petrol platformlarına hizmet edecek, araştırma yapacak. Yaklaşık 8 ayda tersanemizde tamamlandı. Şu anda bunun bir eş gemisinin daha anlaşmasını imzalamış durumdayız. Geçen hafta yapımına başladık. Onu da yıl sonunda teslim edeceğiz."

Daha sonra, Forland Shipping Üst Yöneticisi (CEO) Arne Magnus Johnsen, kurdeleyi keserek, 22 metre genişlik ve 110 metre uzunluğa sahip geminin suya indirilmesini sağladı.

Editör: TE Bilişim