SeaNews Turkey'de Ocak 2011 başında çıkan haberde (Danish freighter boarded by pirates, crew locked) Aden Körfezinde seyretmekte olan LEOPARD isimli geminin korsan saldırısına uğradığı ve gemideki 6 kişilik mürettebatın kendilerini gemi içerisinde korunaklı bir bölüme kilitledikleri belirtilmişti. Gemide Kaptan ve 2. Kaptan Danimarkalı ve 4 kişilik de Filipinli mürettebat bulunmaktaydı.

O dönem TCG Gaziantep savaş gemimiz Leopard isimli gemiye yardıma gitmiş, gemide korsanların kaçtığı ve mürettebatın da bulunmadığı tesbit edilmişti. 

Mürettebattan o günden sonra haber alınamamıştı.

Bu sabah Somali'den Denizhaber'i arıyan  ve adının Ali Orsami olduğunu söyleyen bir kişi Leopard gemisi mürettebatıyla ilgili bilgisi olduğunu söyledi.

Ali Orsami; avukat olduğunu, kendisinin korsan olmadığını, ancak Leopard gemisinin mürettebatı ile ilgili bilgiye sahip olduğunu ve onları kaçıran korsanları tanıdığını iddia etti.

Muhabirimizce kendisine sorulan mürettebatın durumlarının nasıl olduğu yönündeki soruları cevapsız bırakan Orsami; "Korsanlarla konuşacağım. Beni daha sonra arayın size bilgi vereceğim" diyerek telefonu kapattı. 

Konuyla ilgili yeni gelişme olursa okurlarımızla paylaşacağız. 

Editör: TE Bilişim