Lapseki ve Gelibolu İskelesi yenilendi

Gestaş Deniz Ulaşım, son dönemde 12 milyon TL’si Çanakkale İl Özel İdaresi desteğiyle olmak üzere son dönemde iskelelere 20 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdi.

Bu yatırımlar arasında en önemli hamle, Lapseki-Gelibolu hattında boğaz geçişlerini hızlandıracak mevcut Gelibolu ve Lapseki İskelelerinin yenilenmesi oldu. Gestaş, 2019 yılı içerisinde Çanakkale Boğaz hattında en çok araç yoğunluğunun yaşandığı Gelibolu-Lapseki hattındaki iki iskelesini genişleterek boğaz ulaşımını hem hızlandırdı hem de daha konforlu hale getirdi. Gelibolu İskelesi’nin rampa sayısı artırıldı, iskele alanı genişletildi. Böylece Gelibolu İskelesi’ne yanaşacak gemilerin, bir başka gemiyi bekleme süreleri ortadan kalkmış oldu. Gemilerin daha hızlı araç yükleme ve boşaltma yapmasıyla şehir içi trafiği de rahatladı. Lapseki İskelesi’nde de yine 2019 yılı içerisinde zemin güçlendirme, iskele sahası genişletme, rampa sayısı artırma yatırımları gerçekleşti. Son olarak iskeleye yeni bir yolcu salonu, gişe ve idari bina yapılarak modern bir görünüm kazandırıldı. Lapseki iskelesi araç girişi için yan yol oluşturularak şehir içi trafiğinin oluşmasının önüne geçildi.

YAYALAR İÇİN DAHA KONFORLU , BEKLEME SÜRELERİ OLDUKÇA AZALDI

Gestaş, yenilenen mevcut Gelibolu ve Lapseki İskelesi için yolcularının görüşlerini alırken yaya yolcular, özellikle Lapseki İskelesi’ndeki bekleme alanının kış aylarında büyük kolaylık olacağı; araçlı yolcular ise özellikle Gelibolu İskelesi’nde rampa sayısının artmasıyla bekleme sürelerinin azaldığını dile getirdi.

Burak S. (Üniversite öğrencisi): “4 yıldır, sürekli İstanbul’a gitmek için bu hattı kullanıyorum. Daha önceki yıllarda Lapseki İskelesi’nde yayalar için önemli olan bekleme salonu yoktu. Şimdi bekleme salonunun olması özellikle kötü hava şartlarında yolcuların kullanımı için güzel bir hizmet. İskele sahasında yayalar için güvenli bir yol oluşturulması, korkulukların düzeni, iskeleyi yayalar için daha güvenli bir hal almış.”

Araçlı yolcu (Tır şoförü): “Ağır vasıta şoförü olduğum için Lapseki-Gelibolu hattını 13 yıldan beri sürekli kullanıyorum. Çok düzenli ve kullanışlı. Eskisine nazaran çok fark var. Mesela Gelibolu’da tek gişe ve tek rampa zamanı bekleme süreleri uzayabiliyordu, şimdi bilet alımı ve gemiye biniş daha hızlı. Bizim için zaman önemli, çünkü ben gıda taşıyorum. Uzun süre beklemem mümkün değil.”

İbrahim A. (Öğrenci): “Sürekli Edirne’ye üniversiteye gitmek için kullanıyorum. Dış görünümü çok güzel olmuş. Deniz manzarası da eşlik edince çok güzel bir iskele ortaya çıkmış.”

Osman D. (Serbest Meslek): “Balıkesir’de yaşıyorum ancak Gelibolu’ya sürekli seyahat ediyorum. Eskiye göre çok fark var, yaya yolcular için çok daha kullanışlı olmuş.”

Necati Ö. (Emekli): “Daha modern, daha konforlu alanlar oluşturulmuş. Yolcu güvenliği ön plana çıkmış.”

Şermin Ç. (Çalışan): “Bu hattı hemen hemen her gün kullanıyorum. Eski iskele hem yolcular hem de çalışanlar için kötü durumdaydı. Fakat yenilenen iskele ve yolcu salonu ile konforlu hale getirildi. Bu durumdan gayet memnunuz.”

Ahmet Ç. (Emekli): “Çok güzel bir tesis oldu. Her şey mükemmel. Yolcular ve araçlar rahatlıkla geçişlerini sağlıyorlar.”

İlhan Balkan (Tır Şoförü): “Haftada iki kere bu hattı kullanıyorum. Eskisi kadar bekleme süreleri olmadığını gözlemledim. Gelibolu İskelesi tek rampa çalışırken bekleme sürelerimiz 1 saati bulabiliyordu. Şimdi beklemiyoruz diyebilirim”

Editör: TE Bilişim