Kybele ile tarihe yolculuk başlıyor

2 bin 600 yıl önceki arkeolojik verilere dayanılarak yeniden inşa edilen Foça'dan Marsilya'ya gidecek olan gemi 2 Mayıs'ta yola çıkacak

Foça Belediyesi'nin de destek verdiği 'İzmir-Foça Marsilya Tarihe Yolculuk Projesi' kapsamında inşa edilen gemi, 2 Mayıs Cumartesi günü Foça'dan yola çıkıyor. Proje kapsamında 2 bin 600 yıl önceki arkeolojik verilere dayanılarak yeniden inşa edilen ve yine o dönemin rotasını izleyerek Foça'dan Marsilya'ya gidecek geminin gerçekleştireceği uzun yolculukla, iki kent arasındaki tarihi ilişkilerin de canlandırılması hedefleniyor.
 
1 TEMMUZ’DA ULAŞACAK

360 Derece Tarih Araştırmaları Derneği tarafından, Foça Belediyesi'nin de desteğiyle inşa edilen 19 metrelik Kybele adlı gemi, 20 kürekçisi ve 5 yelkencisiyle Foça plajından yola çıkacak. Törene Fransa'nın Türkiye Büyükelçisi Ekselans Bernard Emie, İzmir Fransız Kültür Merkezi Müdürü Jean-Luc Maeso, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, 360 Derece Tarih Araştırmaları Derneği Başkanı Osman Erkurt ve Foçalılar katılacak. Kaptan Arkeolog Osman Erkurt yönetimindeki gemi, yüzlerce yıl önceki rotayı takip edip 1 Temmuz'da Marsilya'ya ulaşacak.

Geminin, yelken ve kürekler kullanılarak yapacağı yolculukta Yunanistan, İtalya, Korsika üzerinden Marsilya'ya ulaşacağını belirten Başkan Demirağ, "Gemi yolculuk sonunda ise nehir yoluyla Paris'e gidecek. Daha sonra Tuna Nehri'nden Osmanlı'nın izlerinin peşinde sekiz Avrupa ülkesini geçerek, Karadeniz'e çıkacak ve İstanbul 2010 Kültür Başkenti etkinliklerine katılacak" dedi. 

Editör: TE Bilişim