Kuzey Denizi’nde Kundaklama Paniği

İngiltere’den Hollanda’ya giden feribotta çıkan yangında 6 kişi yaralandı, 17 kişi zehirlendi. Polis, 26 yaşındaki bir erkeğin kundaklama şüphesiyle gözaltına alındığını duyurdu.

İngiltere’nin North Shields kasabasından Hollanda’nın Ijmuiden kentine giden bir feribotta çıkan yangın panik yarattı. Kabindeki yangını bilerek çıkardığı iddia edilen bir kişi gözaltına alındı. Yangın 15 dakika sürdü King Seaways adlı feribot Kuzey Denizi’nin ortasındayken çıkan yangın yerel saat ile önceki gece 22.00’de başladı. 15 dakika süren yangın kısa sürede söndürüldü. Yaklaşık 1000 kişinin seyahat ettiği feribotta çıkan yangın sonucunda yaralanan altı kişi helikopterlerle hastaneye götürüldü. Dumandan zehirlenen 17 kişi ise ayakta tedavi gördü. Polis 26 yaşındaki bir erkeğin kundaklama şüphesiyle gözaltına alındığını açıkladı. Ayrıca 28 yaşındaki bir diğer erkek de feribotta kavga çıkardığı için gözaltına alındı.

İngiltere’ye geri döndü

Feribot, yaşanan olayın ardından İngiltere’ye geri döndü. Feribottaki yolcuların bir kısmı olayın ardından geminin sahibi olan firmayı eleştirdi. Saatlerce feribotta bekletildiklerini anlatan yolcular kendilerine çok az yemek verildiğini belirtti. İngiltere’de yayımlanan Daily Mail gazetesine konuşan ismini vermek istemeyen yolculardan biri, “Bize hayvanmışız gibi davrandılar. Bütün gece uyumadık. Hiçbir açıklama yapmadan saatlerce beklettiler” dedi. Feribotun sahibi olan DFDS adlı firma adına konuşan bir yetkili ise yolculara paralarının geri ödeneceğini söyledi.

Editör: TE Bilişim