Kuzey Denizinde Asılsız İhbar

İngiltere’de dün öğlen saatlerinde büyük bir panik yaşandı. Ülkenin kuzeyinde, İskoçya kıyılarına 200 kilometre uzaklıkta kurulan Safe Scandinavia adlı platformda, yatakhanelere bomba yerleştirildiği ihbarı geldi. Bu ihbardan sonra 539 kişilik platformda alarm verildi. Önce çalışanlar, yatakhanelerin ve yaşam alanlarının bulunduğu bölümü terk ederek, güvertede toplandı. Daha sonra güvenlik güçlerine haber verildi. Beşi İngiliz Hava Kuvvetleri’ne ait
13 helikopter ve bir uçak hemen havalandı.

Kadın işçi itiraf etti

Kurtarma ekibi yarım saat içinde platforma ulaştı ve 100 çalışanı, bölgede bulunan bir diğer petrol platformuna nakletti. Polis platformda yaptığı araştırmada, ihbarın asılsız olduğunu belirledi. İhbarın platformda bulunan bir kadın tarafından yapıldığı açıklandı. Kadının çalışma arkadaşlarına sürekli bomba hakkında konuştuğu söylendi. Kadın işçinin neden böyle bir ihbarda bulunduğu ise bilinmiyor.

1 MİLYAR VARİL PETROL VAR

Ortadoğu’dan sonra dünyanın en büyük doğalgaz ve petrol yataklarının bulunduğu Kuzey Denizi’nde 1 milyar varillik rezerv olduğu düşünülüyor. Norveçli ProSafe şirketine ait olan Safe Scandinavia platformu, 1984 yılında faaliyete geçti. 1988’de bölgede bir İngiliz petrol platformu yanmış ve 187 kişi can vermişti.

Milliyet

Editör: TE Bilişim