Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ), 5 yeni fakülteyi bünyesine katmak için Yüksek Öğretim Kurulu'na (YÖK) başvuru yaptı. 5 yeni fakülte başvurusu içinde, Kuşadası’na Denizcilik Fakültesi kurulması da var.
 
Elektronik Haber Ajansı (e-ha) muhabirinin edindiği bilgiye göre, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, 2 Ekim Salı günü yaptığı açıklamada; “15 fakülte ile öğretim hizmeti sunuyoruz. Buna 5 yeni fakülte eklemek için YÖK’e başvurduk. Başvurumuzun kabul edilmesi durumunda üniversitemiz daha da güçlenecek” dedi.
 
Rektör Birincioğlu konuşmasında "Güzel Sanatlar, Denizcilik, Hukuk, Teknoloji, Mimarlık ve Tasarım Fakülteleri’nin kurulması için YÖK'e başvuru yaptık. Bunlardan üçünün binaları hazır durumda. Güzel Sanatlar Fakültesi Kültür Bakanlığı'nın bize tahsis ettiği binada kurulacak. Kuşadası'nda açılacak Denizcilik Fakültesi Global Holding'in desteği ile kurulacak. Söke ilçesinde açılacak Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ise, Söke’deki Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Ticaret Borsası tarafından finanse edilerek kurulacak. Bunların kaçının YÖK tarafından kabul göreceğini bilmiyoruz, ama takipte olacağız." şeklinde ifade etti.

Editör: TE Bilişim