Kuşadası Belediyesi Encümen Salonunda yapılan ikinci değerlendirme toplantısına Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Ahmet Altunsoy, Nilgün Öğünçlü, Nurullah Kahraman, Bülent Coşkun, Selver Savlan, Şeref Bademci, Mustafa Oğuzkaan ve Mustafa Saraç katıldı. Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün'ün kısa açılış konuşmasının ardından söz alan Avukat Nilgün Öğünçlü, halk desteği alarak hukuki itiraz yapılmasının önemini vurguladı. Belediye Başkanı Altungün'ün tavrını net olarak gösterdiğini belirten Öğünçlü, olayı yargıya taşıyarak iptal ettirmek gerektiğini söyledi.

Bir aylık süre içerisinde gerekli itirazların yapılarak Bayındırlık ve İskan Bakanlığına iletilmesi gerektiğinin altını çizen Mustafa Saraç ise, "Limanın hukuki durumuna itiraz etmek lazım. Bu liman koltuk limanı mı, yoksa balıkçı limanı mıdır" dedi. İtiraz sürecinde bir alternatif üretmenin zorunlu olduğunu söyleyen Selver Savran da, "Bizim sürekli müdahale içinde olmamız gerekiyor. Devletin özelleştirmeden limanı elinde tutması mümkün mü değil mi? Bunun tartışılması gerekli. Ayrıca en önemli konu imza kampanyasının başlatılmasıdır. Bir gece konser yapılır, belediye başkanı da orada konuşma yaparak halkı bilgilendirir" diye konuştu.

Kuşadası Liman Platformunun yasal bir zemine oturması için siyasi partilerin, meslek odalarının ve sivil toplum örgütlerinin yönetim kurulu kararı alması gerektiğini savunan Ahmet Altunsoy, limanın özelleştirilme kapsamından çıkarılması ile ilgili bir dilekçe yazılması doğrultusunda değerlendirmelerde bulundu.

29 Kasım 2010 tarihine kadar imza kampanyasının başlatılması gerektiğini belirten Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, "Toplanan imzaları ve yapılan itirazları da Bayındırlık ve İskan Bakanlığına bildirmeliyiz. Ayrıca kampanyamızda kullanacağımız sloganları da belirlemeli ve en kısa sürede bildiriyi basmalıyız. Sahil Bulvarındaki Atatürk Anıtının önünde bizlerin de imza atarak başlatacağımız imza kampanyasını en kısa sürede tamamlamalıyız" dedi.

Son olarak toplantıda kampanyada kullanılacak sloganlar belirlendi. Buna göre kullanılacak ilk sloganlar şunlar:
"Limanda hukuksuzluğa hayır", "Sahil işgaline son", "Liman Kuşadası'nındır", "Sahilde yapılaşmaya hayır", "Balıkçı barınağı doldurulamaz, yeni dükkanlar yapılamaz."

Editör: TE Bilişim