Kuşadası Körfezinde Kaçak Göçmen Dramı

"Kuşadası körfezi Sünger burnu açıklarında 20/07/2014 tarihinde düzenlemiş olduğumuz olta ile balık avı turumuzu öğle vakti saat on iki sıralarında telsizden duyduğumuz anons sonrası yarım bıraktık. Çünkü insan hayatı söz konusuydu. 

Bizim bulunduğumuz mevkiden yarım saatlik uzaklıkta seyreden bir tekne denizde boğulmak üzere insanların olduğunu telsizden duyurarak yardım talep etti. Bunun üzerine balık avını sonlandırdık ve çağrı yapan tekneye doğru dümen çevirdik.

Yeni gelen bir anons üç kaçak göçmenin sağ olarak kurtarıldığını bildirdi. Fakat ikisi çocuk olmak üzere daha dokuz kişi kayıptı. Körfezin ortalarında Sahil Güvenlik güçleri tarafından havadan ve denizden yapılan arama ve kurtarma çalışmalarına destek olduk. Sürat teknesi ile gerçekleştirdiğimiz arama ve kurtarma çalışmalarında dört kişiyi sağ olarak kurtarmayı başardık.

Kaçak göçmenlerin çoğuna can yeleği olarak araba tekerleği iç lastikleri verilmiş. Akşam esen sert havanın gündüz devam etmemiş olması, felaketin daha da büyümesini önlemiştir. olması felaketboyutlarının daha da büyümesine engel olmuştur.

Ama Sahil Güvenliğe ait helikopterin gösterdiği yere ulaştığımızda dört-beş yaşlarında küçük bir kız çocuğunun yüzen cansız bedeni ile karşılaştık. Çok üzücü bir görüntüydü. Yapılan arama-kurtarma çalışmaları sonrası toplam dokuz kişi boğulmaktan son anda kurtarıldı. Halen biri çocuk olan diğer iki kişinin aranmasına devam edilmektedir."

Ş.Ünal BENLİALPER

DENİZ HABER / İZMİR

 

Editör: TE Bilişim