Hem RightShip hem de INTERCARGO, kuru yük taşımacılığının güvenlik standartlarında önemli iyileştirmeler yapılması ihtiyacını güçlü ve tutarlı bir şekilde savunmaktadır. Ağustos 2020’de her iki kuruluş da tüm sektör adına tek bir çerçeve oluşturmak için uzmanlıklarını birleştirdi.

Yapılan açıklamaya göre “Uluslararası Deniz Ticaret Odası ve BIMCO tarafından desteklenen DryBMS, artık basit bir en iyi uygulamalar ve temel performans göstergeleri seti olarak varolmakta ve güvenlik, çevre ve operasyonel mükemmellikte çıtayı yükseltmektedir.” denilmektedir.

RightShip’in CEO’su Steen Lund, böyle bir programın desteklenip benimseneceğinden emin olduğunu söylüyor. Takiben “DryBMS’yi sektöre sunmaktan gurur duyuyoruz. Standart, kuru yük sektöründeki birçok paydaşla kapsamlı işbirliğinin bir ürünüdür. Bunun, programın bir bütün olarak endüstride desteklenmesini ve benimsenmesini sağladığına inanıyoruz. İlk danışma belgesinin hızlı teslimi, kuru yük endüstrisi için tutarlı, anlamlı güvenlik beklentileri sağlamaya bir adım daha yaklaştığımız anlamına gelir.” demektedir.

Standardı yeni ve bağımsız bir STK’ya teslim etmek, standardın korunmasını ve endüstrinin en iyi niyetleri doğrultusunda yönetilmesini sağlayacaktır. ” demektedir Steen Lund.

INTERCARGO Başkanı Dimitrios Fafalios şu şekilde fikrini açıklamıştır: “Bu sadece sektör için değil, sektörün tamamı için önemli bir adım. Hepimiz, endüstri ve endüstri için geliştirilmekte olan ve endüstrinin onu uygulamak ve desteklemek için güvendiği kişilerin katılımıyla gerçekten sağlam bir standart sağlayacak bir plan üzerinde işbirliği yapıyoruz. ”

BIMCO Genel Sekreteri ve CEO’su David Loosley “İnsanların, çevrenin ve gemilerin güvenliği, DryBMS’nin birincil odak noktasıdır, ancak beklenen kademeli etki, tüm paydaşlara fayda sağlayacak operasyonel mükemmelliktir” dedi. BIMCO Genel Sekreteri ve CEO’su David Loosley devamen “bu işbirliğine dayalı endüstrinin tek bir standart geliştirme çabasını çok destekliyoruz ve RightShip ve INTERCARGO’nun bu girişimi hayata geçirme çabalarını tebrik ediyoruz.” ifadelerini eklemiştir.

Yine takiben “Bu önemli yeni kalite standardını kuru yük sektörüne getirmek için RightShip ve INTERCARGO ile yakın bir şekilde çalışmaktan mutluluk duyuyoruz. Nakliye, mümkün olan en yüksek standartlara ve en iyi uygulamalara sahiptir ve daima bunlara bağlı kalacaktır. DryBMS’nin piyasaya sürülmesi, endüstrinin güvenlik, çevresel etki ve operasyonel mükemmellikte çıtayı yükseltmeye yönelik devam eden çabalarının bir başka örneğidir. ” denmiştir.

Editör: TE Bilişim