Küresel krize karşı tedbir alınmaya devam ediliyor.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu da, bu çerçevede gemi inşa sanayi ve denizcilik, demir-çelik, müteahhitlik ve turizm sektörleri temsilcileriyle toplandı.

Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, döviz kurundaki değişimlerin olumlu etkilerinden faydalanmayı düşündüklerini söyledi.

Nazım Ekren, Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı açılışında, gemi inşa sanayi ve denizcilik, demir-çelik, müteahhitlik ve turizm sektörlerinde talepler doğrultusunda yeni önlemler alacaklarını söyledi.

Ekren, tarım, sanayi ve ticaret stratejisini güncelleştirerek yeni bir teşvik sistemi oluşturulmasında son aşamaya geldiklerini kaydetti.

Bakan Ekren, "Sektörel bölgesel teşvik bağlamında neler olabileceği, proje ve belli limitlerde olan yatırımlarda ne tür teşvikler uygulanacağı, daha sonra da standart şekilde genel teşviklerin ne olacağını çok kısa sürede takdim edeceğiz" dedi.

Krizin etkilerinin giderilmesi için geçen yılın ikinci yarısında piyasaya 10.7 milyar lira enjekte edildiğini hatırlatan Ekren, bu rakamın 2009 yılı için 15.9 milyar lira olacağını kaydetti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, hükümetin özel sektörü ayakta tutacak bir dizi tedbiri kararlılıkla hayata geçirmesini beklediklerini söyledi.

Editör: TE Bilişim