14 ay önce Somalili korsanların kaçırdığı 18 mürettebattan hiçbir haber yok, aileleri perişan.

Oğlunun hiç görmediği babasını beklediğini söyleyen Aysel Arıcıoğlu, kocasının ve arkadaşlarının kurtarılmasını istiyor.

SOMALİLİ korsanların, “Olig B” adlı Malta Bandralı gemiyi 3’ü Türk 18 kişilik mürettebatıyla birlikte 14 ay önce kaçırması, Kurban Bayramı’nda drama dönüştü. Geminin makine dairesinde çalışan Türk denizcilerden Mustafa Arıcıoğlu’nun, 14 aydır ailesiyle telefondan dahi görüşemediği, 11 ay önce dünyaya gelen oğlundan ise haberi olmadığı ortaya çıktı.

Oğlunun hiç görmediği babasını beklediğini, eşiyle en son 8 Eylül 2010’da telefonda konuştuğunu söyleyen Aysel Arıcıoğlu (39), “Kocamın yaşayıp yaşamadığını bile bilmiyorum. Çünkü şirket sahibi telefonlarımıza bile çıkmıyor. Kaderlerine terk edildiler. Yetkililer sesimizi duysunlar ve onları kurtarsınlar” dedi.

15 milyon Euro fidye istenmişti

Yunan armatöre ait olan ve iflas eden Firo Ventures firmasının son gemisi Olig B, hurdaya ayrılınca söküm işlemleri için Ağustos 2010’da Mısır’dan Hindistan’a götürülürken kaçırılmış, korsanlar 15 Gürcü mürettebat ile Fuat Özçelik, Yakup Öztürk ve Mustafa Arıcıoğlu için 15 Milyon Euro fidye istemişti.

Ölümle tehdit ettiler


GEMİNİN 2’nci Kaptanı Yakup Öztürk’ün eşi Fisun Öztürk geçen 29 Nisan’da eşiyle son kez görüşebildiklerini söyleyerek, “Bana geminin hurda olduğu için kötü durumda olduğunu söyledi. Ayrıca yemek ve suya da ihtiyaçları varmış. Korsanlar da onları fidyenin ödenmemesi durumunda öldürmekle tehdit etmişler. Eşimin ve arkadaşlarının kurtarılması için girişimlerin artırılmasını istiyorum” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim