İDO, Kurban Bayramı’nda 230 bin araç, 3 milyon yolcu taşıyacak

İDO, Kurban Bayramı süresinde tüm filosu ile seferberlik ilan etti.

İDO, 23- 27 Eylül tarihleri arasında tüm hatlarında 3.250 sefer gerçekleştirecek, 230 bin araç kapasitesi sunacak ve 3 milyon yolcusunu Bayram sevinci içerisinde sevdikleriyle kavuşturacak. Bayram döneminin yoğunluğunda, hem zamandan hem yakıttan tasarruf sağlayarak Marmara çapında ve İstanbul’daki ulaşımı rahatlatan İDO, Kurban Bayramı’nda da trafik stresinden uzak, hızlı ve güvenli seyahat imkanı sunuyor.

Özellikle Eskihisar-Topçular araba vapuru hattında 24 saat doldur-boşalt yöntemiyle trafiği rahatlatacak olan İDO, İstanbul’da Yenikapı ve Pendik’ten Yalova, Bursa ve Bandırma’ya gerçekleştirdiği hızlı feribot seferleri ve yine iki yaka arasındaki deniz otobüsü seferleriyle de Marmara’da sıkışan ulaşımı büyük ölçüde kolaylaştırıyor.

Tarifeli seferlere ek seferler de belli oldu

İDO, 23 Eylül 2015 Çarşamba günü başlayan ve 27 Eylül 2015 Pazar gününe kadar aralıksız devam eden Kurban Bayramı’na özel tarifesinde, tüm hatlarda 3.236 sefer gerçekleştirerek rekora koşuyor. Bayrama özel yoğunluğu ve talebi karşılayabilmek için ek seferler de koyan İDO, dış hat hızlı feribot seferlerinde 83, deniz otobüsü seferlerinde ise 8 adet olmak üzere, toplam 91 ek sefer açıkladı.

Üç milyon yolcu İDO’yu kullanacak

İDO’nun biletli olarak sunulan toplam 623 seferine ek olarak 91 ek sefer daha sunuluyor böylece bayram boyunca hızlı feribotta toplam 435, dış hat deniz otobüsünde toplam 188 sefer, iç hat deniz otobüsünde ise toplam 210 sefere ulaşıyor.

Araba vapuru hatlarındaki 2.403 seferle birlikte İDO’nun Kurban Bayramı boyunca sunduğu toplam sefer sayısı 3.236’ya ulaşıyor. İDO, tüm bu seferleriyle 230 bin araç kapasitesiyle birlikte 3 milyona yakın bir yolcu kapasitesi de sunarak rekora ulaşıyor. Kurban Bayramı’na ek olarak 14-22 Eylül seferleri de devam ediyor İDO’nun Sonbahar-Kış Tarifesi 14 Eylül Pazartesi günü başlarken, yeni tarifenin başladığı bu dönem, Kurban Bayramı’nın yanı sıra aynı zamanda tatilcilerin dönüşlerine de denk geldiği için Bayram dışında da yoğun geçiyor.

2015-2016 eğitim öğretim yılının açılışı Kurban Bayramı’nın hemen sonrasında 28 Eylül tarihine gerçekleşeceği için İDO bu yıl önlemlerini 14-22 Eylül tarihleri arasını kapsayacak şekilde geliştirdi. İDO, bu 9 günlük özel dönem için 340 ek sefer açıklamış durumda.

Editör: TE Bilişim