İstanbul'da Kumburgaz açıklarında alabora olan teknede bir kişi yüzerek sahile ulaştı, 4 kişi kayıp. Sahil Güvenlik, ihbarın asılsız olduğunu düşünerek daha fazla arama çalışması yapmamış.

Dakikalar birbirini kovalayınca endişelenmeye başladı

Kumburgaz Dalgıç Sitesi'nde oturan ağabeyi Berkan Karataş'ın yanına 4 arkadaşıyla birlikte giden evli ve 2 çocuk babası turizmci Şener Karakaş, balık tutmaya karar verdi. Ağabeyinden fiberglas teknesini saat 17.30 sıralarında isteyen Şener Karataş, 4 arkadaşıyla birlikte kıyıdan kilometrelerce uzağa açıldı. Kardeşini arayan Berkan Karataş, son olarak 20.21'de Şener Karataş ile irtibat kurdu ve bir an önce dönmesini istedi. Bir dakika sonra aradığında ise kardeşinin telefonuna ulaşamadı. "Aramamdan sıkıldı telefonu kapattı" diye düşünen Berkan Karataş, dakikalar birbirini kovalayınca endişelenmeye başladı.

Belirlenemeyen bir nedenle alabora oldu

Bu sırada 5 arkadaşın içinde bulunduğu tekne henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı alabora oldu. 5 arkadaş teknenin çevresine dağıldı. Kazazedeler, ters dönen ancak batmayan teknenin ön tarafına 30 dakika kadar tutunup yardım gelmesini bekledi. Ancak kıyı çok uzakta olduğundan Bülent Balta ile İsmail Kılıçaslan yardım getirmek için sahile doğru yüzmeye karar verdi. Yüzme bilmeyen bir arkadaşlarına da tekne bulunan can yeleğini giydirdiler. Sırt üstü yüzmeye başlayan Bülent Balta, bir süre sonra arkasından gelen İsmail Kılıçaslan'ın kulaç atmakta zorlandığını fark edince bir an önce yardım getirebilmek için süratini artırdı.

"Asılsız ihbar" diyerek geri döndü

Saat 23.00 sıralarında Bülent Balta, Güzelce Mevkii'nde sahile ulaştı. Perişan durumda olan Balta'yı bir kadın ile erkek görüp yardımına koştu. Balta, durumu onlara anlatıp arkadaşlarının yardıma ihtiyacı olduğunu söyledi. Bunun üzerine Bülent Balta'nın yardımına koşan adam, cep telefonundan Sahil Güvenlik'e ihbarda bulundu. Olay yerine gelen Sahil Güvenlik ekipleri iddialara göre batan tekneyi bulamayınca "Asılsız ihbar" diyerek geri döndü. Ancak diğer ailelerin de araması üzerine ihbarın doğru olduğuna kanaat getiren Sahil Güvenlik, zodyak botlarla arama çalışması başlattı. Çalışmalara Dalgıç Sitesi'nde oturanlar da kendi tekneleriyle katıldı. Çalışmalar belli aralıklarla sürdü. Karanlığın arama çalışmalarının sağlıklı şekilde yapılmasına imkan vermemesi üzerine Sahil Güvenlik geri döndü.
 
Vatandaşların büyük tepkisine neden oldu

Bu olay vatandaşların büyük tepkisine neden oldu. Kayıp olan gençlerden Şener Karataş'ın ablası Gönül Karataş, Sahil Güvenlik ekiplerine tepki gösterdi. İnsana verilen değerin bu olmaması gerektiğini söyleyen Karataş "Saat 20.21'de kardeşim ve arkadaşlarından haber alamadık. Saat 23.00'da Bülent Balta sayesinde kardeşim ile arkadaşlarının tekneye tutunup yaşam mücadelesi verdiğinden haberimiz oldu. Hemen Sahil Güvenlik'e ihbarda bulunduk. Bizden önce Bülent Balta'yı sahilde bulanların ihbarı asılsız zannedilmiş. Saatler sonra arama çalışması yaptılar. Bir aşağı bir yukarı gidip geldiler. Kardeşimle birlikte tekneye tutunan Metin Şahin, Hamdi Ali Ertuğrul ile yardım getirmek için sahile yüzen İsmail Kılıçaslan'dan hala haber alamadık. Bir kişinin üzerinde de can yeleği varmış. Diğerleri de teknede asılı haldeymiş. 4 canın hayatı bu kadar önemsiz olmamalı" dedi.
Bir site sakini de "Bir süre önce bir milletvekilinin oğlu kayboldu. Helikopter 2 gün aralıksız aradı. Ama buradaki 4 canın hayatı bir milletvekilinin oğlunun canı kadar değerli değilmiş" diye konuştu.

Arama çalışmaları gün boyu devam etti

Arama çalışmalarına site sakinleri de günün ağırmasının ardından tekneleriyle birlikte katıldı. Arama çalışmaları gün boyu devam etti.
 
İki kişinin cesedi bulundu

 
Kıyıya çıkmayı başaran Bülent Balta ile birlikte kıyıya yüzmeye çalışırken kaybolan Şener Karataş ve kimliği belirlenemeyen bir kişinin cesedine Büyükçekmece'nin 9 kilometre açıklarında rastlandı. Karataş'ın cenazesi Büyükçekmece Devlet Hastanesi morguna getirilirken, diğer cesedin kimliği belirlenmeye çalışılıyor.

Editör: TE Bilişim