KTÜ Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Kariyer Günleri Başladı

Karadeniz Teknik Üniversitesi Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümünce bu yıl 13.’sü düzenlenen Geleneksel Kariyer Günleri Etkinliği 27 Kasım tarihinde başladı. İlk hafta programı kapsamında Omikron Denizcilik Hizmetleri A.Ş., Lucent Denizcilik ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. ,Medlog Gemicilik ve Ticaret A.Ş. ve YMN Tanker Deniz İşletmeciliği A.Ş.’ nin katılımıyla gerçekleşti. Kariyer günleri etkinlikleri aralık ayı ikinci haftasına kadar devam edecek.

13.Geleneksel Kariyer Günleri Etkinlikleri çerçevesinde ilk günki oturum konuğu Omikron Denizcilik Hizmetleri A.Ş.’yi temsilen Kpt. Özgür Alemdağ yer aldı. Omikron Denizcilik Hizmetleri A.Ş. çatısı altında ilk defa KTÜ öğrencileri ile buluştuğunu belirten  Alemdağ, okul yönetimine böyle güzel bir ortam sağladıkları için teşekkür ederek konuşmasına başladı. Kendi öz geçmişi hakkında kısaca bahsettikten sonra şirketin tarihçesi ve vizyonu hakkında sunum ve konuşmasını gerçekleştirdi. Şirket politikası, gemiadamı ile donattıkları gemilerden ve anlaşmalı oldukları filo sahiplerinin; Türk gemiadamlarında aradıkları kriterler anlatıldı. MTR Training & Consultancy hakkında da bilgi paylaşımında bulunan Kpt. Özgür Alemdağ, kariyer planlaması yapan öğrenciler için eksik oldukları konularda kendilerini nasıl geliştirmeleri hakkında da tavsiyelerde bulundu. Ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayarak devam eden etkinlik plaket takdimi ile devam etti. Etkinliğin ilk günü sonunda yapılan kokteylde öğrenciler, konuklarla sohbet etme imkanı buldular.

Kariyer Günleri Etkinliği kapsamında ikinci gün Lucent Denizcilik ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş’ den şirket Genel Müdürü İlker Atağ ve Genel Müdür Yardımcısı Duygu Karasu öğrenciler ile buluştu. Karasu şirket tanıtımını içeren sunumunu yaptıktan sonra oturum soru-cevap şeklinde devam etti. Soruları yanıtlayan İlker Atağ ve Duygu Karasu Türk Gemiadamlarının uluslararası düzeydeki yerlerinden, gelecekteki planlamalarından, stajyer politikaları ve iş ortaklığı yaptıkları yabancı armatörlerin ülkemiz denizcilerine karşı olan bakış açıları üzerine ve diğer çeşitli konulardaki birçok soruyu yanıtladılar. Ayrıca Türk gemiadamlarını yabancı armatörler ile direkt olarak temasa geçirecek olan Erasmus Projeleri hakkında önemli bilgileri öğrenciler ile paylaştılar. Ardından teşekkür plaketi takdim edildikten sonra kokteyle geçildi ve bireysel görüşmeler ile gün noktalandı.

Kariyer Günleri Etkinliği’nin üçüncü gününde Muammer Dereli Kampüsü Medlog Gemicilik ve Ticaret A.Ş. Personel Müdürü Kpt. Merter Yavaş ve MSC Yönetim Organizasyon ve Eğitim Uzmanı Erkin Gürcan’ı ağırladı. Sn. Erkin Gürcan şirketin genel politikası, çalışanları ile olan ikili ilişkileri hakkında bilgiler verirken, Medlog Gemicilik ve Ticaret A.Ş’nin bünyesinde bulunduğu MSC’nin sosyal sorumluluk projelerine olan desteğini anlatarak şirketin insana verdiği değeri öğrenciler ile paylaştı. Ayrıca MSC bünyesinde bulunan Asya Port limanından ve bu limanın ülkemiz için günümüz ve gelecekteki ticaret hacmindeki öneminden bahsedildi. Şirketin beş gemisinin bulunmasına karşın yakın gelecekte filolarının büyüyeceğini ve istihdam sayısını artacağını da vurgulayan Sn. Yavaş, öğrencilerden gelen sektöre dair soruları yanıtladı. Plaket takdimi ve kokteyl sırasında devam eden bireysel görüşmeler ile oturum son buldu.

Kariyer Günlerinin ilk haftasının son gününde YMN Tanker Deniz İşletmeciliği A:Ş: firmasından Personel Müdürü Cemal Şenay konuk oldu. Karadeniz Teknik Üniversitesinde ilk defa bulunduğundan ve bundan çok memnun olduğundan bahseden Şenay’ın sunumu şirket tanıtımı ve gemilerin detayları ile başladı ve öğrencilere sektöre dair tavsiyelerle devam etti. Tanker piyasalarının genel durumu, ilerleyen zamanlar için sektörün gelebileceği aşamalar hakkında değerlendirmeler yapıldı. Türk denizciliğinin gemiadamı yapısı ve kalitesini yukarılara çekebilmek için yapılması gerekenler öğrencilere aktarıldı. Öğrencilerle samimi bir havada geçen toplantı sonunda kendisine plaket takdimi yapıldı ve ardından bireysel görüşmeler için kokteyle geçildi.

Bu şekilde KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği 13. Geleneksel kariyer günleri etkinliğinin ilk haftası son bulmuş oldu.

Editör: TE Bilişim