KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümünde 2010 Kariyer Günlerinin birinci bölümü tamamlandı.

Kariyer günlerinin Aralık ayında yapılan ilk bölümünde, ARKAS, YASA Bulk, YASA Tanker, CANBAZ, NEMTAŞ, MARDAŞ, VBG, TÜRKON, BEŞİKTAŞ, İDÇ, KIRAN ve TRANSAL gibi ülkemizin denizcilik sektöründeki önemli firmaları KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri ile bir araya gelerek bilgilendirme yapmışlardır.

Bu yıl yapılan kariyer günlerinde öne çıkan tartışma konularından biride mezunların denizde kalma sürelerinin artırmak için neler yapılması gerektiği olmuştur. Ancak son günlerde Uzakyol yeterliğin kurslar ile verilir olmasının 4 yıllık fakülte öğrencilerinde yaratmış olduğu olumsuz durum öğrenciler tarafından vurgulanmıştır. Yapılan görüşmelerde öğrenciler bu gibi yaşanan olaylardan dolayı denizde kalma istek ve arzularının engellendiği gerçeğini vurgulamışlardır. Yapılan bu uygulamanın denizde çalışan fakülte mezunların haksız rekabetten dolayı gemide çalışmak yerine farklı çalışma alanlarına yönelmelerine sebep olacağı bu nedenle bu uygulamanın Türk denizcilik eğitimini olumsuz yönde etkileyip, filonun zabitan ihtiyacını cevap vermek yerine olumsuz bir etki doğuracağı öne çıkan görüşler arasında yer almıştır.

Kariyer günlerinde STCW 2010 değişiklikleri ve geleceğin zabitlerinin nasıl olacağı, sektörün nasıl kaptan ve mühendisler aradığı konularında şirketler bilgilendirmeler de bulunmuştur. Ayrıca şirketler kurumsal yaklaşım ve kariyer yönetimi konusunda öğrencilere açıklamalar yapmıştır.

Sunumlar sonrasında yapılan kokteyllerde de öğrenciler firma yetkilileri ile birebir görüşme imkânı bulmuşlardır.

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr.Ersan BAŞAR yaptığı açıklamada Kariyer günlerinin Öğrencilerle Şirketlerin buluşması açısından önemli olduğunu belirtmiştir. Bununla birlikte en önemli kazancın kariyer basamaklarında ilerlemeye başlayan genç mezunların bu yolda dikkat etmeleri gereken konuların konuşulması olduğunu bildirmiştir.

 

Editör: TE Bilişim